Tomato Masters breidt uit op verzoek van Carrefour

Tholen - Een forse uitbreiding bij Tomato Masters in Deinze. Het Vlaamse bedrijf telt nu een oppervlakte van 10,5 hectare; dit jaar komt daar 5,7 hectare bij.


Foto: Havecon

De nieuwbouw is in handen van Havecon en is het resultaat van de vraag van supermarktketen Carrefour. "We telen al 6 hectare trostomaten voor Carrefour, maar ze vragen ons jaarrond te leveren. Vandaar de uitbreiding", aldus Johan Vlaemynck.


Foto: Havecon

In de nieuwe kas worden trostomaten onder belichte teelt geplant, vertelt Johan. "De rassenkeuze staat nog niet helemaal vast."


Team Tomato Masters, v.l.n.r.: Herman, Johan, Tom en Dirk Vlaemynck.

Geen druppel grondwater
De Belgische tomatenteler focust op een duurzame teelt. De kas wordt voorzien van diffuus glas om het energieverbruik te optimaliseren. Voor de nieuwe kas wordt een tweede warmte-krachtkoppeling aangelegd. De eerste voorziet de bestaande kassen al 5 jaar van warmte. "We werken ook samen met een viskwekerij. In ruil voor de warmte en elektriciteit die wij hen verkopen, krijgen wij het water van de vissen. Dat bevat veel voedingsstoffen voor de plant."In twee grote bassins wordt het regenwater opgevangen. "We hebben een opslagcapaciteit van 8.000 m2 per hectare. Er wordt geen druppel grondwater gebruikt voor de tomatenplanten.

Organisch substraat
"We telen al een aantal jaren op Peltacom Grow Bag. Het is een volledig biologisch substraat van cocos en veengrond. Carrefour verkoopt de trostomaten onder het keurmerk Kwaliteitsketen Carrefour. Daarin staat dat er geteeld moet worden op een biologisch substraat en bijvoorbeeld niet op steenwol. Dat is een van de redenen dat Carrefour in onze teelt geïnteresseerd is."


Voor meer informatie:
Tomato Masters
T. +32 (0)93357701
M. +32 (0)494 84 09 55
Stokstormestraat 14 A
9800 Deinze
info@tomatomasters.be
www.tomatomasters.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven