Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw Frans predicaat voor residuvrije AGF

Tijdens een persconferentie op de landbouwbeurs in Parijs hebben de coöperaties Solarenn, Savéol en Prince de Bretagne een nieuw regionaal predicaat voor 2019 gepresenteerd: "Sans pesticides, 100% nature." Arnaud Letac van Solarenn legt uit dat Bretonse telers van kastomaten werken aan het opstellen van een gemeenschappelijk eisenpakket wat zal garanderen dat hun tomaten vrij zijn van residuen van synthetische gewasbeschermingsmiddelen.

Pierre-Yves Jestin, voorzitter van Savéol, legt uit dat het predicaat in het leven geroepen wordt om de consument gerust te stellen en bewust te maken. Het predicaat zal als logo op de verpakking vermeld worden. De coöperaties hopen dat het nieuwe predicaat aan 30% tot 40% van hun productie zal kunnen worden toegekend en dat alle telers er aan mee zullen werken.

Saviol investeerde al in 15.000 bijenkorven en houdt hier 140 miljoen insecten, die de gewassen beschermen in plaats van conventionele beschermingsmiddelen.



 




Publicatiedatum: