Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Ruiter terug in courgette en paprika

De Ruiter heeft nieuwe producties opgezet voor de levering van zaden van courgette. Zo zijn de zaden van bijvoorbeeld Bengal weer volop leverbaar. Bengal is de groene courgette van De Ruiter, die volgens de veredelaar garant staat voor een hoge opbrengst. "Bengal biedt een zeer goede kwaliteit en uitstekende houdbaarheid. Niet voor niets is dit ras al jarenlang de standaard voor de glasteelt."

Taxi en Goldrush

Naast Bengal biedt De Ruiter ook nog twee andere courgetterassen aan: Taxi en Gold Rush. Taxi is een gele courgette die vaak gebruikt wordt als bestuiver van de Bengal. Hiernaast is ook Gold Rush nog steeds leverbaar. Deze gele courgette is bij uitstek geschikt voor de wat koelere teeltgebieden in de Benelux.

Paprikaproeven
De Ruiter is op verschillende locaties verder bezig met proeven voor diverse paprikasegmenten. De rode paprika DRPB1707 (HR Tm:0-3) zit in de laatste voor-commerciële testfase.

In het gele segment heeft De Ruiter al twee commerciële rassen staan: San Siro (HR Tm:0-3), een middelgrof ras met een hoge productie en Sardinero (HR Tm:0-3 / IR TSWV), een wat grover ras. Met name de hectares met San Siro zijn flink toegenomen sinds vorig jaar. Naast deze rassen testen we in de laatste voor-commerciële proeffase de DRPB2635 (HR Tm:0-3 / IR TSWV). Ook dit is een geel, grof ras met een wat compacte groeiwijze.

Voor de oranje paprika's is de DRPB0737 (HR Tm:0-3) nieuw met sterke scheuten en een wat grovere vrucht in de zomer. Het laatste testras zit in het zoete puntpaprika segment. Hier wordt de DRPP7007 (HR Tm:0-2) getest.

Voor meer informatie:
De Ruiter
www.deruiterseeds.nl/


Publicatiedatum: