Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wittevlieg in tomaat: alle kaarten op de biologische bestrijding

In 2017 verliep de bestrijding van wittevlieg soms ronduit moeizaam. Zowel de kas- als de tabakswittevlieg stelden de telers voor de nodige hoofdbrekens. "Een gebrek aan correctiemiddelen speelde daar zeker een rol in", aldus Koppert Biological Systems.
 


Koppert adviseert om nu al te beginnen met voorzorgsmaatregelen. "Het voorjaar komt er langzaam maar zeker aan. Begin daarom nu al met vangplaattellingen, zodat u weet of wittevlieg al in uw gewas zit en in welke mate. Maar let op: de tabakswittevlieg (Bemisia tabacii) zit vaak sterk verspreid door het gewas. Vangplaattellingen kunnen daarom een onvoldoende scherp of onvolledig beeld geven. Zorg er daarom voor dat ook in het gewas goed wordt gescout. Aan de hand van het totale beeld kunt u daarna bepalen welke sluipwespen u moet inzetten en in welke aantallen."

Nauwelijks goede correctiemiddelen
"Zorg tegelijk voor een sterke populatie van Macrolophus pygmaeus (Mirical). Houd als ondergrens 6 exemplaren per plant aan. Blijf de roofwants goed bijvoeren, zodat de populatie op het vereiste niveau blijft. En hang ook Horiver Rollertraps op, want ook daarmee kunt u wittevlieg wegvangen."

"Op deze wijze voorkomt u dat de wittevlieg uitbreekt en u met uw gewas in de problemen komt." De genoemde maatregelen zijn volgens Koppert van extra groot belang, omdat ook in 2018 nauwelijks goede correctiemiddelen zijn.

Voor meer informatie:
Koppert Biological Systems
Tel: 010-5140444
Fax: 010-5115203
www.koppert.com
Publicatiedatum: