Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw-Zeeland en Zuid-Korea: Gezamenlijk onderzoek ‘slimme’ landbouw

Het Nieuw-Zeelandse onderzoeksinstituut Plant & Food Research heeft opnieuw succesvol het MBIE Catalyst Strategic Fund aan kunnen wenden voor een gezamenlijke onderzoeksproject tussen Nieuw-Zeeland en Zuid-Korea. Het nieuwe driejarige project zal zich richten op realtime toezicht op de gezondheid van planten, de voedingsstatus en de fruitontwikkeling, belangrijke invalshoeken bij slimme landbouw.

Aan het project zullen wetenschappers bijdragen van Plant & Food Research, de Universiteit van Waikato, Seoul National University en het Koreaanse ministerie voor plattelandsontwikkeling. Geautomatiseerde, op afstand bediende sensoren zullen worden gebruikt om de gezondheid van planten, de waterstaat, behoefte aan meststoffen en de fruitgroei en -rijpheid te beoordelen. Deze informatie zou een tijdige, minder verspillende toediening van water en kunstmest mogelijk moeten maken en een betere raming van de oogststart.

Voor meer informatie:
www.plantandfood.co.nz
Publicatiedatum: