Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Leo Ammerlaan-loop 2018 levert € 9.000 op

Het zit er weer op. Afgelopen zaterdag 3 februari vond alweer de achtste editie van de Leo Ammerlaan-loop plaats. Een speciale editie dit jaar, want de plantenkweker viert dit jaar het 50-jarig jubileum. Ter gelegenheid hiervan was er voor iedere deelnemer een medaille en kon er vooraf bij de inschrijving een speciaal ontworpen hardloopshirt besteld worden.

Een sportieve uitdaging
In de moderne kassen van Plantenkwekerij Leo Ammerlaan aan de Irisweg in Bleiswijk wordt eenmaal per jaar aan sportievelingen en toeschouwers een blik achter de glasgevel gegund. Dit jaar waren er maar liefst 808 inschrijvingen en er was ook veel publiek.



De loop door de bedrijfsruimte en de kas over verschillende afstanden (10 km, 5 km en 2 Kidsruns) is voor zowel de hardloper als publiek een belevenis.



In de bedrijfsruimte is de temperatuur voor de hardloper goed. In de kas tussen het gewas is het warmer en de luchtvochtigheid beduidend hoger. De klimaatverschillen tijdens de loop maken het tot een uitdaging voor de lopers.

Voor jonge kinderen waren er weer vele activiteiten op het plein: schminken, knutselen, tekenen en andere spelactiviteiten.


Het startschot op de 10 en 5 km werd gelost door de grondlegger van het bedrijf, Leo Ammerlaan (85 jaar).

Records
Bij de 10 km zijn voor zowel de dames als heren parcoursrecords neergezet.
Winnaar bij de heren 10 km is geworden Patrick Kwist in een tijd van 33.50. Hij heeft de snelste tijd van Michael Woerden (35.07 uit 2013) overtroffen en bij de dames heeft Henrike Oosterhof 40.40 de snelste tijd van Monique Stok (41.29 uit 2017) overtroffen.

Bij de 5 km werd bij de heren wederom Victor Geraedts eerste in een tijd van 17.55. Vanaf 2015 is hij al de nummer 1 op deze afstand. Bij de dames werd Inti Scholten eerste in een mooie tijd van 22.03. Vorig jaar was zij nog tweede in een tijd van 22.37.



Als laatste onderdeel werden er twee Kidsruns gelopen. Aangemoedigd door vele fans, waaronder natuurlijk vele ouders en grootouders, liepen de jongsten van 4 tot 10 jaar een ronde van 1667 meter.
Winnaar bij de jongens werd Milan Holsteijn (6.15). Hij heeft de recordtijd van Sam Rhawgi (6.26) uit 2015 overtroffen en bij de meisjes werd Mette Duijmaer van Twist (7.16) eerste.


De Kidsrun van kinderen t/m 14 jaar over 2 ronden werd gewonnen bij de jongens door Nick Homan in een recordtijd van 12.35. Hij verbrak het record uit 2015 gelopen door Sem Burger (12.45).

Ook bij de meisjes werd door Lies Kneppers een recordtijd gelopen in 13.05. Zij verbrak het record van vorig jaar gelopen door Hebe Chadwick (13.40).

Kijk voor alle uitslagen op: www.leoammerlaan.nl/loop

Goede doelen
Na de finish was er voor iedere deelnemer een medaille, een gerbera van Van den Berg Gerbera's en een heerlijke appel en flesje water van Jumbo Bleiswijk. "De organisatie van dit evenement leverde veel geld op dat wordt geschonken aan goede doelen. "Alle faciliteiten om dit evenement worden kosteloos gedaan of gesponsord. De opbrengst van dit jaar is 9.000 euro en wordt in z'n geheel geschonken aan de drie goede doelen van deze editie, te weten:
Stichting Vrienden van Hospice Lansingerland (www.hospicelansingerland.nl), Stichting Vrienden van de Van Oldenbarnevelthoeve (www.vanoldenbarnevelthoeve.nl) en de Stichting Baobab Kids in Malawi (www.baobabkids.nl)," meldt de organisatie.

Dankbaar
De organisatoren kijken dankbaar terug. "Zonder de hulp van vele vrijwilligers en de bijdragen van sponsors zou dit evenement niet georganiseerd kunnen worden. Hartelijk bedankt allemaal en een speciaal woord van dank voor onze hoofdsponsor Royal Brinkman die dit evenement evenals voorgaande edities een zeer warm hart toedraagt."

"En… de datum voor volgend jaar staat vast: zaterdag 2 februari 2019 zijn jullie allemaal weer welkom in de kas van Plantenkwekerij Leo Ammerlaan, dan als member of Plantise."

Publicatiedatum: