Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Scheur in ondergrondse pijp bij Windset Farms

Een explosie in de vroege ochtend in Santa Maria, Californië, is toegeschreven aan een gescheurde ondergrondse pijp bij Windset Farms aan de westelijke rand van de stad. Volgens het hoofd van de Santa Maria brandweer, Thomas Crakes, werd er rond 5 uur 's morgens personeel van diverse brandweerkazernes in de regio opgeroepen voor een melding van een binnenbrand met explosie. 

Crakes zei dat de explosie was veroorzaakt doordat een in de grond begraven pijp was gescheurd, waarbij er vloeibare CO2, oftewel koolstofdioxide, was vrijgekomen. De explosie kon op de locatie worden gezien en gevoeld. "Het lek vond naast een kas plaats en niet in de buurt van de opslagtanks," vertelde Crakes aan Noozhawk.

Een fabrieksarbeider wist de kleppen van de opslagtanks af te sluiten en zo de stroom vloeibare CO2 te stoppen. "De dampwolk verdween binnen een paar minuten nadat de CO2-stroom was afgesloten," zei Crakes. "Het heeft niet verder gereikt dan het bedrijfsterrein." Er is volgens hem maar één werknemer uit medische voorzorg naar het Marian Regional Medical Center gebracht.

In december werd de vestiging van Windset Farms in Delta, British Columbia, getroffen door een ongerelateerd incident waarbij verschillende werknemers aan koolmonoxide werden blootgesteld.
Publicatiedatum: