Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Moeilijk seizoen voor broccoli

Tholen - Tegen de verwachting in is er meer dan voldoende broccoli op de markt, vertelt een Nederlandse importeur. Er werd een krapte aan broccoli en ander Spaans product voorspeld vanwege de aldaar heersende droogte, maar niets is minder waar. "De aanvoer is zeer goed en de kwaliteit ook." Dat maakt het ook een moeilijk seizoen, want de grote aanvoer zet de prijzen onder druk. 

Inpakken of richting industrie
"Deze maanden zouden het seizoen juist leuk kunnen maken. Broccoli die je tussen oktober en december duurder bijkoopt, hoop je in januari te kunnen compenseren met betere prijzen. Het aanbod is echter zo groot dat er geen goede prijzen te maken zijn. De vraag is zelfs of we de broccoli nog moeten inpakken of dat we het naar de industrie sturen. Het zou kunnen dat de markt er eind februari anders uitziet, maar voorlopig zie ik de situatie nog niet veranderen."

Verkeerd signaal
Het is niet te hopen dat het met broccoli dezelfde kant uitgaat als steenfruit, zegt de importeur. Het afgelopen seizoen was qua prijsstelling zeer goed en het is daarom goed mogelijk dat Spaanse telers flink meer broccoli hebben aangeplant. "In steenfruit is het helemaal uit de hand gelopen, ook omdat landbouwsubsidies het verkeerde signaal afgeven en zo de marktwerking verstoren", besluit de importeur.