Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe speler op LED-markt maakt eigen armatuur

Nog een nieuwe speler op de LED-markt. Het Tilburgse Rofianda lanceert voor de glastuinbouwsector de vervanging van de huidige verlichting op het gebied van assimilatie. "Jarenlang onderzoek en praktijktesten hebben geleid tot een armatuur dat voldoet aan alle verlichtingseisen die door de glastuinbouw worden gesteld", vertelt Jay Mutsaerts. "Het armatuur is door Rofianda zelf ontwikkeld." 



Full spectrum
In het armatuur worden SEOUL led chips gebruikt met een CRI van 97,2 en een CQS van 97. "Deze waardes in combinatie met de gebruikte lichtkleur van ca. 5400K zorgen voor een bijna spectrale benadering van het zonlicht", verduidelijkt Jay. "Deze benadering van het zonlicht zorgt voor optimale belichting van de plant en de vruchten. Door toepassen van een door Rofianda ontwikkeld (LED-)zonlichtspectrum wordt verstoring voorkomen in de verhoudingen van fotoreceptoren, waardoor afwijkende groei van de plant niet meer optreedt. Tevens zorgt de betere verhouding voor een gezondere plant op de lange termijn. " 

Specificaties
Naast de optimalisatie in het spectrum zijn in het armatuur belangrijke andere verbeteringen doorgevoerd. Het armatuur is IK10 (slagvast) en IP66 (stof- en waterdicht). Hierdoor is geen ventilator meer nodig. Tevens zijn de armaturen zo opgebouwd dat ze eenvoudig kunnen worden gemonteerd en gedemonteerd, waardoor in de zomermaanden geen hinderlijke schaduw wordt veroorzaakt door de armaturen. Bijzonder voordeel is het opgenomen vermogen van 200W of 300W -afhankelijk van het gebruikte type- waardoor een aanzienlijke energiebesparing wordt gerealiseerd.



De armaturen zullen dimbaar worden uitgevoerd, zodat men zelf de gewenste hoeveelheid licht kan instellen. Rofianda heeft expertise met meerdere aansturingssystemen voor verlichting. Zij kan u dus ook begeleiden met de instellingen voor de sturing. 

Tijdens Smart Lighting & Design, 7 & 8 februari, Brabanthallen te 's-Hertogenbosch, zal de lamp te zien zijn. Bezoek hiervoor de stand van Rofianda, standnummer G2.

Voor meer informatie: 
Rofianda
Ronald Gronsveld
T:013-850094

Publicatiedatum: