Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Alleen tomaten telen levert niet genoeg op"

"De afgelopen jaren is duidelijk geworden dat alleen de teelt van kwalitatief goede groenten en fruit simpelweg niet genoeg geld oplevert. Daarom zijn we ons eigen product gaan verkopen." Met deze woorden legt Giuseppe Ottone kort de veranderingen in zijn bedrijf uit.


Giuseppe Ottone

"We hebben 7 hectare bedekte teelt waarvan op 2 hectare op substraat geteeld wordt. Jaarlijks produceren we ongeveer 80 ton trospruimtomaat, die zich onderscheidt door zijn goede smaak," zegt Ottone. 


Boven: de merkverpakking van het bedrijf

De verwerking van de producten vindt plaats in het eigen bedrijf. Op zo'n 500 vierkante meter zijn tien pak- en sorteerlijnen geplaatst voor de producten die uitsluitend uit eigen kas komen.

Videointerview met Giuseppe Ottone


"We telen conventioneel. Door onze strikte regels en protocollen kunnen we aan onze afnemers wel garanties geven. We richten ons volledig op de premium pruimtomaat. In de toekomst willen we ook los product in snackverpakking aanbieden. Dit is een segment met goede commerciĆ«le vooruitzichten en de snacktomaat draagt bij aan een gezonder eetpatroon," legt Ottone uit. "Daarbij gaat het om het promoten van het product en om het opvoeden van jonge consumenten in en buiten Europa. In de moderne maatschappij is de levensstijl in feite steeds ongezonder. We zitten de hele dag en overal kom je junkfood tegen." 

De huidige trend van healthy food ziet hij als positief. "Dat, in combinatie met goede afzet van gezonde producten kunnen de Europese bevolking helpen bij een stukje voedingseducatie en dat betekent een win-win situatie. Veel 'welzijnsziekten' komen steeds vaker voor in rijke samenlevingen en een meer bewuste consumptie kan helpen om gezond te blijven." 


Datterino


Een van de kassen van Ottone


Contact:
Azienda Agricola Ottone

Via G. Arena, 3
97019 - Vittoria (RG) Italiƫ
Tel.: + 39 0932 874263
Email: giuseppe.ottone@tin.it
Publicatiedatum: