Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bevredigende resulten voor bladgroenten, tomaten en frambozen

Reflecterende schermen van Lumigrey

Een scherm dat naast de eenvoudige schaduwfunctie ook de capaciteit heeft om de temperaturen in de kas te regelen. Een functie die vooral in de warmere maanden essentieel kan zijn. Dit zijn slechts een aantal eigenschappen van de reflecterende schermen van Lumigrey. Deze innovatieve technologie is door het bedrijf Agrintech uit Eboli op de markt gebracht als alternatief voor klassieke zonwering. Lumigrey is te verkrijgen met schaduwfactoren van 30 tot 80%, waardoor een breed scala aan toepassingen mogelijk is.

Met betrekking tot sla, spinazie en babyspinazie heeft Lumigrey met een schaduwfactor van 40 en 50% een meer geschikt microklimaat in de kas gecreëerd. De lichtomstandigheden zijn ideaal en hierdoor worden de kwaliteit van de producten beter.

Valeriaan is meer dan welke plant dan ook gevoelig voor temperaturen boven de 35 graden, vooral in combinatie met fel licht. Om de ontwikkeling van homogene, resistente, felgroene groeiplanten zonder kleurverandering te verkrijgen, is het noodzakelijk om de juiste balans te hebben tussen schaduwwerking, temperatuur en diffuus licht. In dit geval worden de beste resultaten gekregen met Lumigrey 80 die de UV-stralen tot een minimum beperkt evenals de temperatuur en fel licht.


Lumigrey 50 boven babyspinazie. De groei is weelderig en uniform.

De tomaten (voornamelijk datterino- en cherrytomaten) lijken het goed te doen met de Lumigrey schermen met een schaduwfactor van 30%. Deze toepassing heeft vele voordelen, onder andere:
  • toepassing van april tot eind september met return on investment
  • producten van gelijke kleur en zonder verbrandingsschade
  • waterbesparing door minder behoefte aan irrigatie en als bijkomend gevolg minder gebruik van gewasbeschermingsmiddelen
  • beperking van bladluis
  • betere werkomstandigheden in kassen, zeker in de warmste maanden

 
Bovenaanzicht van de Lumigrey 30 toepassing op tomatenkassen in Vittoria

De productie van zachtfruit in de kas kenmerkt zich door moeilijke klimatologische omstandigheden, vooral door de hete en droge zomers. De framboos heeft hier bijvoorbeeld erg veel last van en telers moeten vaak genoegen nemen met slechte opbrengst, zowel kwantitatief als kwalitatief.

Lumigrey met een schaduwpercentage van 40% heeft de capaciteit om de ideale koele omstandigheden te creëren voor de ontwikkeling van de planten, ook in de warmste maanden. Hiermee kan stress voor de planten worden vermeden en kunnen de vruchten uitgroeien tot producten van onberispelijke kwaliteit.
 

Resultatenvergelijking van frambozen. Rechts een gewone kas en links een kas met Lumigrey schermen

Dankzij de verschillende schaduwpercentages kan Lumigrey voor vele gewassen het verschil maken. Het is dus een goede oplossing om ambitieuze doelen te behalen die enkele jaren geleden onmogelijk leken, aldus de producent.

Voor meer informatie:
Agrintech srl

Tel.: (+39) 0828 332978
Fax: (+39) 0828 361955
Email: info@agrintech.it
Web: www.agrintech.it
Publicatiedatum: