Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Manifestatie Gezond Beleid:

Wat kun je doen om talent te vinden, binden en blijven boeien?

Tholen - Ongeveer 15 jaar geleden werden de koppen bij elkaar gestoken om eens met elkaar te praten over gezond personeelsbeleid. Daar bleek behoefte aan. Dit was het begin van Gezond Beleid. In het Westland telt Gezond Beleid inmiddels 75 leden. Er worden bijeenkomsten georganiseerd rondom een specifiek thema en voor intervisie. En een keer in de vijf jaar wordt er een grote manifestatie georganiseerd. Dat was gisteren.



Gezond beleid 
Peter Baltus aangaf: "Het doel van deze club, en dus ook van deze manifestatie, is om een kiem te zaaien. Wij voeren het niet verder uit. Wij zetten P&O-ers aan het denken. De sector pakt het verder zelf op."

Pech Samwel opende de middag. Pech is als voorzitter van Gezond Beleid het boegbeeld van deze club. Deze verpersoonlijking van enthousiasme voor dit onderwerp heette de ongeveer 80 aanwezigen hartelijk welkom. Het onderwerp voor deze middag is 'Is jouw bedrijf klaar voor de arbeidsmarkt van morgen? Wat kun je doen om talent te vinden, binden en blijven boeien?'



Koppert Academy
De hoofdspreker van deze dag was Martin Koppert van Koppert Biological Systems. Als derde generatie Koppert en als business developer stelde hij, alvorens het onderwerp in te duiken, Koppert voor. Koppert ontwikkelt zich van een arbeidsintensieve naar kennisintensieve organisatie. Dat heeft zijn weerslag op het hele bedrijf en dus ook op het personeelsbeleid. Meer dan 50% is er HBO- of WO-geschoold. Het speerpunt van Koppert voor het binden en boeien van deze mensen ligt in het kunnen aanbieden van uitdaging. Om die reden is de Koppert Academy gestart. En via hun eigen progromma YoPo (Young Professionals) worden tien mensen begeleid om Koppert voor te bereiden op toekomstige managementontwikkelingen.



Tijdens de manifestatie verzorgde Jungle Talks de webinar tijdens het gedeelte waar drie young professionals aan het woord werden gelaten. Youri Samwel ziet, vanuit de Verenigde Staten, dat mensen, van ver buiten de sector, worden opgeleid als teler. Youri:"Dat zijn natuurlijk lange leertrajecten. Nu ik hier ben, valt me pas op dat we, hier in het Westland, toch praktisch iedereen wel iets van tuinbouw weet." Zowel Dirk Wiegmans als Tim Grosscurt en Youri Samwel geven alle drie toch aan dat het hen gaat om persoonlijke groeimogelijkheden in hun werk.



Na het plenaire gedeelte van de middag werd er in kleinere groepen verder nagedacht over het onderwerp van deze middag. 

Bekijk de fotoreportage hier.

Voor meer informatie:
Als u een groep van geïnteresseerde bedrijven in een bepaalde regio of sector heeft, dan zijn er mogelijkheden voor een nieuw op te starten netwerk. Neem dan contact op met Peter Baltus, pbaltus@projectenltonoord.nl en 06 1292 0019.
 
Gezond Beleid Westland / Oostland: neem contact op met Maaike Eikelenboom via info@gezondbeleid.nl of 088 236 8013.

Meer informatie vindt u ook op www.gezondbeleid.nl.