Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China: Mooie toekomst voor zonnekassen

Er zijn ongeveer 3.8 miljoen ha kassen in China die meer dan 35% groenten produceren en 30 miljoen werknemers. De kassenbouw levert een grote bijdrage aan een stabiel groentenaanbod en garandeert het inkomen van telers in China. Volgens VN-statistieken wordt 35% van het jaarlijkse energieverbruik van de wereldwijde landbouw gebruikt voor het verwarmen of koelen van kassen. In Noord-China is het energieverbruik voor de kasverwarming in de winter ongeveer 180 kg kolen per vierkante meter kas. In Zuid-China is 30 kWh/m2 nodig voor koeling. Het energieverbruik beperkt de duurzaamheid van de glastuinbouw.

In de afgelopen jaren is er in steeds meer regio's in China teelt met zonne-energie ingevoerd, waarbij de met fotovoltaïsche panelen opgevangen zonne-energie wordt omgezet naar elektriciteit in de teelt. Zonne-energie kan gas, diesel etc. vervangen en dus de afhankelijkheid van traditionele energie verminderen, maar ook de locatie van de kas is hierdoor minder beperkt. In het algemeen kan het de kosten van een kasbedrijf direct verlagen.


 
Het ontwerp en de constructie van fotovoltaïsche kassen bevinden zich echter nog in de ontwikkelingsfase. Fotovoltaïsche panelen moeten de functie van kasdek en energieopwekking combineren en moeten een uniforme transmissie van licht garanderen voor de lichtbehoefte van gewassen. Kingpeng Corporation heeft hier verschillende oplossingen voor ontwikkeld:
  1. De dakstructuur van de kas aanpassen, met name de lichtinvalhoek van fotovoltaïsche panelen;
  2. Fotovoltaïsche panelen en glas op elkaar afstemmen, afhankelijk van de zonnestraling in de betrokken regio;
  3. Verschillende soorten fotovoltaïsche kassen voor verschillende gewassen.
In het noorden van China worden bijvoorbeeld vooral twee soorten fotovoltaïsche kassen aanbevolen: Een venlo-type fotovoltaïsche glazen kas en een nieuw type kas dat een modern fotovoltaïsch paneel combineert met een traditionele Chinese zonnekas.


 
Er is nog een lange weg te gaan voor fotovoltaïsche kassen in China, maar bij Kingpeng zijn ze er zeker van dat de Chinese kassensector zal blijven zoeken naar manieren om tegen wind en regen in te gaan.

Voor meer informatie:
Beijing Kingpeng International Agriculture Corporation
7th floor, Advanced Material Building, Feng Hui Zhong Lu, Haidian District,
Beijing, China, 100094
Tel: +86 58711536
Fax: +86 587117560
info@chinakingpeng.com
www.kingpengintl.com
Publicatiedatum: