Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

54 hectare scherm voor Paprikakwekerij Hoogweg

Afgelopen periode is er 54 hectare scherm de kassen van Paprikakwekerij Hoogweg in Luttelgeest ingegaan. In deze periode heeft installateur SchermNed voor 44 ha aan scherminstallaties gerenoveerd. Het bureau AAB vervulde hierin de adviserende rol. Naast de werkzaamheden in de bestaande kassen is ook nog eens 10 ha nieuwbouw gerealiseerd. Beide projecten worden met het nieuwe energiebesparende klimaatscherm Luxous 1147 FR van Svensson voorzien. Dit nieuwe klimaatscherm is speciaal ontwikkeld voor de teelt van vruchtgroenten zoals paprika's en heeft een zeer hoge lichtdoorlatendheid.



De historie van Hoogweg begint in Nootdorp in 1987. Door de beperkte ruimte in het westen zette oprichter en eigenaar Leo Hoogweg in 2008 de stap naar Luttelgeest. Ook toen al werd gekozen voor de samenwerking met SchermNed en Svensson. "De groententeelt is de laatste jaren sterk veranderd. Door de schaalvergroting en de ontwikkelingen in milieuwetgeving en energiebeheersing veranderen de eisen die men aan schermtechniek stelt voortdurend. Daarom is maatwerk zo belangrijk in deze sector", laat het team van Schermned weten. De installateur is sinds 1990 thuis in elke vorm van scherming. "Van groot tot klein, of het nu om klimaatbeheersing of energiebesparing gaat."

Energiescherm vervangen
Vorig jaar, 9 jaar na de verhuizing, was het voor Hoogweg hoog tijd om de installatie te renoveren en het energiescherm te vervangen. De missie van Hoogweg Paprikakwekerijen is op de meest efficiĆ«nte en duurzame wijze paprika's van hoogstaande kwaliteit produceren. Kwaliteit en duurzaamheid zijn belangrijk en er werd gekozen voor een SchermNed scherminstallatie. 

Deze installatie is o.a. opgebouwd met materialen van partners binnen SchermNed als Van der Valk Systemen, Ridder Aandrijfsystemen en het klimaatscherm Luxous 1147 FR van Svensson. Dit nieuwe energiebesparende klimaatscherm is speciaal ontwikkeld voor de teelt van vruchtgroenten en heeft een zeer hoge transparantie. Veel licht is noodzakelijk bij de teelt van paprika's.


Pand Leo Hoogweg en SchermNed tussen het gewas



Drukke tuinbouw
Het zijn drukke tijden in de tuinbouw. Zowel SchermNed als Svensson konden snel schakelen en de start van de montage tussen het gewas als wel de levering van het nieuwe energiescherm kon op tijd worden gerealiseerd. Als installateur heeft SchermNed afgelopen zomer en herfst bij kwekerij Hoogweg maar liefst 2.200 km polyester atlasdraad, 295 km staaldraad en ruim 574.750 m2 schermdoek met 4 km afhangkettingen verwerkt. Nadat de vervanging klaar was, volgde ook nog de 10ha nieuwbouw bij Hoogweg. De scherminstallaties als het schermdoek Luxous 1147 FR zijn binnen de planning gerealiseerd.

Voor meer informatie:
SchermNed B.V.
Jack van der Voort
+31(0) 174 62 22 14
+31(0) 6 283 32 440
www.schermned.nl
Publicatiedatum: