"Stephane Rion, Fortuna Frutos: "Vraag naar grote en kleine tomaten erg goed"

"Courgette-aanvoer stuk lager, maar prijzen ook"

Tholen - De markt voor Spaanse kasgroenten wordt momenteel flink beïnvloed door het koude weer. "Dat zien we momenteel vooral in de lagere aanvoer van snelgroeiende producten als komkommers en courgettes", constateert Stephane Rion van Fortuna Frutos International. "Tomaten zijn er voldoende om de klanten te voorzien, maar door de kou kleuren ze niet, waardoor we ze lang aan de plant moeten laten hangen."


Stephane Rion en Marco Slobbe van Fortuna Frutos

"Hoewel we door de kou en virusdruk maar op de helft van de courgette-aanvoer zitten, zijn de prijzen een stuk lager dan het verleden jaar. Op één of andere manier blijft de interesse uit en laten de consumenten de courgettes liggen", vervolgt Stephane. "De prijs van de komkommers is redelijk, maar die zijn in december nooit al te hoog. Bij tomaten is er wel sprake van een echte kerstvraag. Vooral voor het kleine segment is de markt super goed."

"Het aanbod paprika's is voldoende. De programma's blijven goed doorlopen, alleen blijven op de vrije markt de prijzen achter. Positief is dat voor alle kasgroenten de kwaliteit erg goed is", besluit Stephane.

Voor meer informatie:
Stephane Rion
Fortuna Frutos
Tel: +31(0)180751440
Stephane@fortuna-frutos.com
www.fortuna-frutos.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.