"China heeft grootste groententeeltsector ter wereld"

Een totaal van 20 miljoen hectare vollegrondsareaal en meer dan 800 miljoen ton aan jaarlijkse productie zorgen ervoor dat China het land is met 's werelds grootste groententeeltsector, zo meldden althans autoriteiten van het land zelf.

Dai Zhongjiu, voorzitter van de China Vegetable Marketing Association, deelde dit mee op een congres in Kunming: "China staat op de eerste plaats op het gebied van opbrengst, afzet en export van groenten. We moeten meer doen om merken op te bouwen en de kwaliteit te verhogen omdat mensen meer geven om kwaliteit en smaak van groenten."

Dai zei dat informatietechnologie ook zal worden gebruikt om de groententeeltsector te ontwikkelen, marktbelemmeringen weg te nemen, het inkomen van telers te verhogen en tegemoet te komen aan de groeiende vraag van consumenten.

Op de conferentie van de groothandelaren waren 300 deelnemende groepen, waaronder overheidsinstanties uit de belangrijkste groenteteeltregio's in China, eigenaren van groentemarkten en groothandels.

Bron: Ministerie van Landbouw van de Volksrepubliek China


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.