Vooral de fijne keukens zijn zeer geïnteresseerd in mini-groenten

"„Vraag naar babyspinazie stijgt rond kerst"

In de huidige gastronomie zijn unieke en smaakintensieve groentensoorten heel populair. Rond kerst en oud en nieuw heeft de consument echter ook zin en tijd om zelf te koken, waarbij speciale producten eveneens veel gebruikt worden. Babyspinazie hoort al sinds enkele jaren tot de typische kerstgroenten. "Zowel de vraag alsook de prijs zal in de komende weken stijgen'', aldus verkoper Georg Kiening uit München.

De prijs van Duitse babyspinazie ligt momenteel op 5 euro per kg, maar zal vlak voor kerst vermoedelijk stijgen naar 6 tot 7 euro per kg. De Italiaanse bladspinazie is ook al verkrijgbaar. De prijs hiervan ligt op circa 6 euro per kilo. Georg: "Vorig jaar kregen we rond deze periode ook circa 6 euro per kg. De huidige prijs is bevredigend en vooral stabiel." De tamelijk hoge weekafzet van 40 tot 50 kistjes heeft ervoor gezorgd dat Kiening pas vanaf volgende week weer babyspinazie aan kan bieden. "De planten moeten nog wat groeien.''


Georg Kiening voor zijn stand in de groothandelsmarkt München

Georg merkt op dat de babyspinazie vooral in de topgastronomie c.q. de fijne keuken een veel gevraagd product is. Dat heeft volgens de tuinder niet alleen met het uiterlijk te maken. "Babyspinazie is vergeleken bij bladspinazie veel intensiever van smaak en het kost minder tijd om te bereiden. Bij vis bijvoorbeeld smaakt babyspinazie ook veel beter. Voor de rest is babyspinazie ook veelzijdiger en op verschillende manieren te gebruiken: bijvoorbeeld als ingrediënt in een salade of ovenschotel."

Kasgroentenspecialist
Georg Kiening is tuinder in Karlsfeld en verkoper bij de Großmarkt in München. Zijn groentenbedrijf bestaat al sinds 1899 en behoort tot de oudste in de omgeving. In zijn kassen van circa 20 hectare teelt hij vooral groenten zoals spinazie, aardappelen, tomaten, komkommers en paprika's. Buiten zijn verkoopplaats in de groothandelsmarkt München heeft hij een eigen boerderijwinkel. Tot zijn partnerbedrijven horen Obsthof Jarzt en Beerengarten Rothschwaige. 

Verdere informatie:
Georg Kiening - Gemüsebau
Großmarkt München 
Bejuwarenstr. 6 Karlsfeld
+49 89 7212350

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.