Egyptenaar richt zich op telen op water

Egypte heeft moderne teeltsystemen nodig die zich richten op het conserveren van water, voedselveiligheid en de teelt van gezonde voeding en Faris Farrag heeft daarom Bustan Aquaponics opgezet.

"Ik ben er van overtuigd dat er veel potentie is om het telen op water uit te breiden, zowel regionaal als in andere locaties waar problemen zijn met voedselveiligheid en water," vertelt Farrag. "Op veel eilanden (zoals Puerto Rico) is een behoefte aan deze teeltsystemen om zo de afhankelijkheid van importvoeding te verminderen zonder schade toe te brengen aan de schoonwatervoorziening." 

Bustan is in 2014 opgezet en levert op dit moment alleen aan de Egyptische markt, hoewel ze ook samenwerking en investeringen voor uitbreiding naar andere exportmarkten aan het onderzoeken zijn. Farrag zegt dat Bustan op het moment de grootste producent van laurier is. Het bedrijf, dat net buiten Caïro ligt, teelt daarnaast ook andere seizoensproducten - basilicum in de zomer, boerenkool en andere bladgroenten in de koude wintermaanden en ook kruiden als rozemarijn, tijm en mint. 

Bustan gebruikt volop marketing en kan vele restaurants en supermarkten in het land tot zijn klantenkring rekening dankzij hun uitstekende reputatie op de markt. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.