Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Nieuwe kas met teelt op water van $31 miljoen in Pleasant Prairie

Binnenkort zullen er jaarrond tomaten, paprika's, komkommers en aardbeien kunnen worden geteeld in nieuwe kassen in Pleasant Prairie, Wisconsin met teelt op water.

De Pleasant Prairie Plan Commissie stemde maandagavond 6-0 voor de plannen van Prairie Produce Farm om twee moderne kassen te bouwen met teelt op water. Dit zal in meerdere fasen gebeuren, op zo'n 22 ha van een terrein van ruim 26 ha in de wijk Green Hill Farm, ten noordoosten van het recyclingcentrum van het dorp.

Het voorgestelde project van $31 miljoen zal worden gebouwd in een landbouwgebied dat niet herbestemd hoeft te worden. De commissie erkende dat ongeveer 67 wooneenheden die oorspronkelijk deel uitmaakten van het masterplan voor het gebied zouden worden geƫlimineerd.

Indien goedgekeurd door het dorpsbestuur zal het bedrijf met teelt op water naar Nederlands model worden begonnen met een kas van ruim 6 ha en ongeveer 8,5 m hoogte dat de eerste in zijn soort zou zijn in de staat Wisconsin.

Prairie Produce Farm is een zusterbedrijf van DeFresco Produce en Sunrite Greenhouses, die glastuinbouwbedrijven hebben in Kingsville en Leamington in Ontario, Canada.

Lees meer op Kenosha News (Terry Flores)
Publicatiedatum: