€ 40 mln in slateelt geïnvesteerd in Quebec

Casta.net meldde onlangs dat een agrarische onderneming uit Quebec €39,6 miljoen zal investeren in de aankoop van land en de bouw van een pakstation voor de teelt en verwerking van sla in Coldstream. Hierdoor zullen er 150 tot 200 nieuwe banen gecreëerd worden. 

Vegpro International heeft 283 hectare land van Coldstream Ranch aangekocht om jonge bladsla te gaan telen. De groente zal gewassen en verpakt worden in het geplande pakstation. 

Het familiebedrijf Vegpro International is al 20 jaar actief op de markt en heeft een personeelsbestand van 850 mensen in Quebec. Het bedrijf levert haar groenten in de hele provincie Quebec maar ook in de provincies Maritimes en Ontario. 

"Ik had er geen vertrouwen in dat we een kwalitatief en vers product konden leveren dat we telen aan de oostkust en vervolgens verladen naar de westkust, vandaar dat we nu ook hier aanwezig zijn," vertelde Vegpro-directeur Gerry Van Winden tijdens de bekendmaking van de plannen.

Van Winden voegde er aan toe dat gedurende de wintermaanden de grootste volumes sla in British Columbia uit Californië en Arizona afkomstig zijn. Zijn bedrijf wil hiervoor echter een lokaal geteeld en betaalbaar alternatief kunnen bieden. 
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.