



Abonneren
Vacatures
- Accountmanager
- Ervaring in Mexicaanse tuinbouw
- Agrarisch medewerker - Veredeling
- Logistiek Medewerker Groenten en Fruit
- Teler - Teeltspecialist - Hoofd Teelt - Head Grower
- Teamleider Productie
- Productiemedewerker
- Medewerker Sales Support
- Teeltspecialist
- Crop Manager Vollegrond Noord-Frankrijk
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
- Crisisupdate: 'Gratis' elektriciteit en piek in gasprijs
- Van het gas af met waterstof-wkk
- Machine- en wagenpark loonbedrijven ondergaat metamorfose na fusie
- 'Zonnepanelenkasdek’ als carport of overkapping fruitbomen: “Inschuiven en dichtklappen”
- "In het begin geloofde niemand dat we in staat waren om zo'n groot project vanuit het niets op te starten"
Weer
"Groenten en cocktails stelen de show op kerstmenu 2017"
Het wordt een groen(t)e Kerst
Acht op de tien Nederlanders onder de 30 jaar associëren Kerst voornamelijk met lekker eten. Groenten zijn de status van bijgerecht overduidelijk ontstegen: bij negen op de tien Nederlanders spelen groenten een belangrijke rol op het kerstmenu. Ook zijn biologische producten voor bijna de helft (44%) onderdeel van de kerstmaaltijd, is een kwart van plan een vegetarisch gerecht te serveren en verdubbelde het aantal vleesvervangers in omvang. Rutger Anema, Hoofdredacteur Allerhande: "In onze winkels en online merken we duidelijk dat groenten steeds vaker centraal staan in de maaltijd. In de Kerst Allerhande spelen we op deze ontwikkeling in met onder meer een recept voor Biet Wellington, een vegetarisch gerecht met een knipoog naar de klassieker Beef Wellington."
Kerstborrel nieuwe traditie, kleding nét iets te strak
De kerstborrel, een trend die al een tijdje gaande is in Engeland, wint terrein; dit jaar verwacht meer dan 30 procent van de Nederlanders thuis een kerstborrel te organiseren. Speciaalbieren, cocktails en uitgesproken (natuurlijke) wijnen bij het kerstdiner scoren hoog. Ruim de helft vindt wat we drinken zelfs even belangrijk als de kerstmaaltijd zelf. Mannen hechten overigens nog iets meer waarde aan een lekker drankje dan vrouwen (62% versus 45%). Dit jaar steken we drie keer vaker de barbecue aan ten opzichte van vorig jaar en zet de trend van shared dining door: meer dan de helft van de thuiskoks (53%) laat hun gasten gerechten zelf aan tafel samenstellen. Met al dat appetijtelijke eten en drinken op tafel is het voor velen een uitdaging om maat te houden; ruim twee derde eet teveel tijdens Kerst. Oeps, 40% van de feestvierende Nederlanders verwacht zelfs meer dan een kilo aan te komen tijdens de feestdagen.
Nederlandse thuiskok is bescheiden
Een derde van de thuiskoks staat langer dan 3 uur in de keuken voor het kerstdiner. Alle inspanningen ten spijt, bestempelt een vijfde van hen zichzelf als 'amateuristische kok' en is een derde onzeker over zijn/haar kookkunsten, vrouwen nog meer dan mannen (38% versus 28%). We beoordelen onze eigen culinaire kwaliteiten gemiddeld met een rapportcijfer van 7,2. Albert Heijn biedt alle thuiskoks ook dit jaar een helpende hand met de WhatsApp-service, die advies en tips geeft tijdens het koken van het kerstdiner. Naast de ruim 300 speciaal voor Kerst ontwikkelde producten die vanaf 11 december verkrijgbaar zijn, biedt Albert Heijn voor de écht zorgeloze thuiskoks dit jaar de Allerhande Kerstbox. Hierin zitten alle ingrediënten en recepten voor een heerlijk viergangendiner voor twee of vier personen.
Oog voor elkaar
Verbinding staat centraal bij Albert Heijn tijdens de feestdagen, want Kerst vieren we het liefst samen. In hoeverre speelt verbinding bij Nederlanders eigenlijk een rol in de aanloop naar Kerst? Naarmate we ouder worden, halveert het belang dat we hechten aan cadeaus en bekommeren we ons liever om mensen die een steuntje in de rug verdienen. Zo is een derde, vanuit de kerstgedachte, van plan iemand uit te nodigen die hij of zij (nog) niet zo goed kent. Als we een extra gast zouden uitnodigen tijdens de feestdagen, kiest ruim een kwart voor een kind dat anders geen Kerst kan vieren. Een (eenzame) oudere is bij één op de vier welkom om aan te schuiven aan de eettafel. Voor iedereen die het gezellig vindt gezamenlijk de Kerst te vieren, organiseren honderden Albert Heijn-winkels en –ondernemers een kerstlunch of diner.
*Onderzoek van Kien onder 1.026 Nederlanders van 25 jaar en ouder
Bron: Albert Heijn
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2020-04-29 Groothandel Gebrs van Aarle krijgt Nederlandse primeur Tasty Tom Mini
- 2020-04-10 Spaanse paprikaproductie blijft groeien
- 2020-03-13 Schouten maakt zich sterk om cosmetische eisen aan groenten en fruit te laten vallen
- 2020-01-09 Nederlandse exportomzet groenten en fruit stijgt naar €11,9 miljard
- 2018-09-24 Elektrolysewatersysteem om planten gezond te maken en ziekten te voorkomen
- 2018-09-17 Partnerschap bedrijven en universiteit helpt Mexicaanse glastuinbouw
- 2018-09-17 Waterkoeling en waterdichtheid in LED-armaturen
- 2018-09-17 "Verticale teeltproductie: gemakkelijk in constructie en transport "
- 2018-09-14 "Diffuus glas is de investering zeker waard"
- 2018-09-14 Voortzetting kennisontwikkeling LED belichting in tomaat
- 2018-09-14 Steppend door de kas
- 2018-09-14 "Waterzuivering onmisbaar bij oplopend natriumgehalte"
- 2018-09-13 Voorkomen emissie tijdens teeltwisseling substraatteelt
- 2018-09-13 Toelating klaarmaken voor publicatie in ECHA-biocidendatabank
- 2018-09-13 "Werknemers huisvesten in de buurt, dát is belangrijk"
- 2018-09-13 Nauwelijks Poolse champignons te verkrijgen
- 2018-09-13 Gebruiksvoorschriften aangepast aan EU-verbod buitengebruik neonicotinoïden
- 2018-09-13 Hoe zilver-gestabiliseerde waterstofperoxide micro-organismen bestrijdt
- 2018-09-12 "Na dramatische tomatenmarkt deze zomer is deze prijsstijging ook ongezond"
- 2018-09-12 Tomaten in nieuwbouw weer verzekerd van genoeg licht