Teeltbedrijven in de VAE en Portugal overgenomen

2017 was een spannend jaar voor Pegasus Food Futures. Ze hebben namelijk teeltbedrijven in Abu Dhabi, Ras-Al-Khaimah en Portugal overgenomen. 

Pegasus heeft onlangs een perceel van 3,5 hectare overgekocht in Al-Ajban, waar ze nu meerdere kassen aan het bouwen zijn. Op deze locatie zullen vooral munt en andere kruiden geteeld worden welke over de hele Verenigde Arabische Emiraten gedistribueerd zullen worden. De eerste oogst worden in de komende maanden verwacht. Sinds de lancering van het project deze zomer hebben ze 50% van de A-Frames al aan de bestaande investeerders van het teeltbedrijf toegewezen. In november 2017 heeft Pegasus ook nog een bestaand teeltbedrijf van 70 hectare overgenomen in Ras Al-Khaimah. Het bedrijf wil van het perceel een Agrarische Stad maken met een Onderwijscentrum voor de teelt op water, een verpakkingsfaciliteit voor het verpakken van gemixte sla en een onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteit. In de kassen zullen onder andere sla, tomaten, bonen, paprika's, kruiden en andere groenten worden geteeld. Pegasus verwacht dat de eerste kas tijdens het eerste kwartaal van 2018 in gebruik zal worden genomen. 

Pegasus heeft naast deze twee locaties, ook nog twee teeltlocaties in Portugal gekocht. 

Voor meer informatie:
Pegasus Food Futures
pegasusfoodfutures.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.