Tuinbouwland Turkije is poort naar Balkan, Midden-Oosten en Centraal Azië

Tholen - De afgelopen jaren heeft de Turkse markt heel wat te verduren gehad. De Russische importstop die bij vlagen de kop opstak, heeft de positie van de Turkse tuinbouwsector een stuk minder zeker gemaakt dan voorheen. Er wordt dan ook niet zo veel meer in de Turkse tuinbouw geïnvesteerd. Desondanks was er op de GrowTech genoeg te beleven. Ruim 650 standhouders verwelkomden 80.000 bezoekers uit meer dan 75 landen. De beurs werd gehouden in het Antalya Exhibition Centre.


Interessante markten 
Standhouders vertelden vooral klanten te willen aantrekken uit Turkmenistan, Azerbeidzjan, het Midden-Oosten, de Balkan en Noord-Afrika. Ook was er veel interesse voor de Iraanse markt. 


Peter Barel en Meral Bilgin, MST Holland met Fouad Abadou & Kevin Spoeider, Hoogendoorn


Muslim Sevencan en Cengiz Yaylali van Timfog op bezoek bij Egbert de Gelder (Thermeta), Rob van Leeuwen (F&H Crone) en Ozhan Colpan (Munters Turkey)


Het team van IFG Cresco (voorheen BonarAgro): Peter Ollevier en Taypor Erzurumlu

Aluminium kas
Op het gebied van innovatie gebeurt er genoeg in Turkije. Wat opviel op de Growtech was de aluminium kas van de Turkse kassenbouwer Varnet Glasshouse Systems. Volgens Jozsef Nagy, verkoop- en exportmanager bij Varnet, heeft de kas een aantal grote voordelen: het materiaal gaat langer mee dan staal, heeft weinig onderhoud nodig, kan snel gebouwd worden en is zeer stevig. Horticoop
Turkije is een groot tuinbouwland met veel potentie. Horticoop heeft onlangs een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Vitro HTS uit Turkije. Dit bedrijf gaat voor Horticoop in Turkije de verkoop doen van een aantal productgroepen. 

Horticoop en Vitro HTS hebben de ambitie om met elkaar een serieuze positie te gaan verwerven op deze markt. Naast Turkije zullen ook omringende landen betrokken gaan worden in deze samenwerking. Vitro HTS wordt geleid door Turgay Kök en zijn zoon Bora. Turgay kent goed de weg in tuinbouwland, omdat hij al jaren nieuwbouwprojecten verkoopt voor een Nederlandse kassenbouwer. 


Op de foto van links naar rechts: Igo Janssen (algemeen directeur Horticoop), Turgay Kök en Arnoud Roozen (manager export)

Horticoop en Vitro HTS presenteerden zich op de Growtech Eurasia in Antalya voor het eerst gezamenlijk. 

Voor meer informatie: 
Horticoop

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven