Nog veel Nederlandse tomaten in de winter

Het winterseizoen is weer aangebroken en daar bedoelen we eigenlijk mee dat de Nederlandse glasgroenten bijna niet meer zijn te vinden schrijft Frits van der Meulen van KCB. De meeste zijn vervangen door producten uit vooral Spanje. Een uitzondering is de Nederlandse tomaat. Regelmatig komen we deze nog steeds tegen en dat is vooral van de herfstteelt. De kwaliteit is daarvan over het algemeen goed. Andere landen waarvan we tomaten zien zijn Spanje en Marokko. Ook hiervan kunnen we kort zijn, deze zijn prima van kwaliteit.

Bij de glasproducten zoals aubergines, paprika en komkommers zag ik vooral toch wel wat mindere partijen die niet erg vers oogden. Dit is zeker niet de schuld van de Spaanse telers, maar eerder ligt de oorzaak hierin dat de handel momenteel niet erg vlot loopt. Daarom blijven de producten te lang staan in de voorraadcellen van de diverse bedrijven totdat er een klant voor gevonden is. De glasproducten die net binnen kwamen, zagen er over het algemeen prima uit.

Bij de overige groente loopt de handel vaak wel sneller. IJsbergsla van Spaanse bodem was van prima kwaliteit en de doorloopsnelheid was hoog. Roodverkleuring wat nogal eens makkelijk voorkomt, kwamen we bijna niet tegen. Ook de vorm was mooi vast en hierdoor maar weinig gevoelig voor breuk.

Spruiten en witlof zijn momenteel van goede kwaliteit en geven ook weinig problemen.

Bron: KCB

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven