Plant die aardappelen en aubergines geeft

Valentin Cucu deed onlangs op sociale media verslag van zijn nieuwste prestatie: het telen van een plant die zowel aardappelen als aubergines geeft. 

De teler had een aantal jaar geleden de aardappelplant al geënt met een tomatenplant, waarna hij beide groenten kon oogsten. Nu heeft hij dezelfde techniek toegepast voor aubergines. Het succes van dit experiment is te danken aan het feit dat aardappelen, tomaten en aubergines allemaal tot de nachtschadefamilie behoren.

"Om aardappelen te kunnen rooien en tegelijk tomaten te kunnen plukken, is enten noodzakelijk. Ik zie weleens dat men op internet aardappel-tomatenpootgoed aanbiedt maar zoiets bestaat niet," legt Valentin Cucu uit. 

De teler vertelt dat de keuze van de rassen afhankelijk is van het resultaat dat men wil bereiken. Als men meer aardappelen wil produceren, dan moet er gekozen worden voor een productief aardappelras en een minder productief aubergine- of tomatenras. Als men echter een groter volume tomaten of aubergines wenst, dan moet men een productief tomatenras nemen en een minder productief aardappelras. 

Voor een goede groei van de plant raadt Cucu het gebruik van gelijkwaardige rassen aan.Bron: unimedia.info

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.