Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gemeente gedwongen te handhaven op schildersbedrijf in de kas

Tholen - Opnieuw een rechtszaak over het gebruik van een Westlandse kas voor andere doeleinden. Dit maal gaat het om een kas die deels wordt gebruikt voor een schildersbedrijf en deels voor privé-opslag, een sauna, een zithoek en een speelhoek voor de kinderen. Opvallend is dat een derde partij aan de gemeente heeft gevraagd om op te treden tegen dit gebruik.

Dit jaar zijn er al meerdere rechtszaken langsgekomen over het strijdig gebruik van grond die voor glastuinbouw bedoeld is. Caravans moesten de kas uit, het verkeerd gebruik van grond werd door LTO onder de aandacht gebracht en zelfs een heel Italiaans dorp moest al wijken. 

Nu is er opnieuw een rechtszaak geweest en heeft de rechtbank bepaald dat de gemeente inderdaad moet handhaven tegen het strijdig gebruik. In de kas zijn diverse activiteiten gaande en een deel van het perceel is in gebruik als siertuin met een prieeltje. Een onbekende partij vroeg de gemeente te handhaven hierop 

Handhaving onevenredig
De eigenaar van het perceel is het er niet mee eens. Hij vraagt zich af wat de tuinbouw met zijn perceel opschiet, aangezien het huis zodanig gepositioneerd is dat het perceel grotendeels niet voor glastuinbouw gebruikt kan worden. Bovendien is hij niet van plan zijn perceel te verkopen. "Handhaving is onevenredig", vindt hij, zeker ook omdat de gemeente niets doet met anderen die grotere overtredingen maken. 

De rechtbank is het hier niet mee eens en ziet geen aanleiding om te betwijfelen of het perceel voor een glastuinbouwbedrijf kan worden gebruikt. Ook dat de eigenaar zijn kas niet van plan is zijn kas te verkopen, betekent niet dat de gemeente niet moet handhaven. 

Publicatiedatum: