Evelyne Huytebroeck op visite bij Belgische dakkas

Afgelopen donderdag vond een bezoek plaats van de Europese Groene Partij, onder leiding van voormalig Brussels Minister Evelyne Huytebroeck (Ecolo). Zij was degene die destijds het idee lanceerde voor een Urban Farm op een dak in Brussel. Dankzij de EFRO-steun die zij toekende, kon Abattoir haar Foodmet-complex aanpassen inzake stabiliteit, draagkracht én logistiek, om er één van Europa's grootste daktuinen onderkomen te bieden. Naast de Foodmet staat vandaag nog een kriekenboom, als herinnering aan de start van de bouwwerken. Evelyne Huytebroeck gaf er de eerste spadesteek, samen met burgemeester Eric Tomas.

Monica Frassoni, Italiaanse politica én covoorzitter van de Europese groenen woonde het bezoek bij. De delegatie kreeg een uitgebreide rondleiding door Steven Beckers, CEO van BIGH, de uitbater van de Urban Farm. De opening is voorzien begin 2018.

Naast een bezoek aan de urban farm en Foodmet, werden de bezoekers ook getrakteerd op een rondleiding in de Kelders, bij Le Champignon de Bruxelles. De champignonkwekers maakten indruk met hun productieruimte bij Abattoir. Ook Cultureghem vzw kon zich even voorstellen en tonen hoe zij bedrijfsterrein bij Abattoir omtoveren tot publieke ruimte. Eva De Baerdemaeker gaf de bezoekers een overzicht van alle activiteiten die de vzw intussen ontwikkeld heeft en hoe ze jongeren op het bedrijfsterrein een stek kunnen bieden.

Tot slot werd er op het einde nog duchtig gegoocheld met powerpoint slides. Architect Jo Huygh gaf een woordje uitleg bij het Masterplan en vooral de nakende projecten zoals Manufakture Abattoir en Kotmet, het bouwproject dat gepland staat in 2019-2020. Daar worden op de verdiepingen flats en studentenkamers voorzien, met op het gelijkvloers commerciële ruimte. Deze nieuwbouw zal gelegen zijn tussen de Foodmet en metrostation Clémenceau. Ook de voetgangerszone zal grondig hernieuwd worden.

Bron: Abattoir

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.