VK: Stijging van gebruik van biostimulatoren

Volgens een onderzoek dat vandaag tijdens de CropTec Show werd gepubliceerd zal het gebruik van biologische groeistimulatoren in de toekomst toenemen vanwege de stijgende druk als gevolg van de beperking van gewasbeschermingsmiddelen en de noodzaak voor nieuwe technologie├źn.

Het in opdracht van Arysta LifeScience UK uitgevoerde onderzoek was gericht op telers met verschillende arealengroottes, in diverse sectoren, waaronder fruit, groenten, aardappelen en granen. Van de ondervraagden denkt bijna 80% dat ze hun gebruik van biostimulatoren zullen verhogen. Deze middelen bleken al het meest door groenten- en fruittelers te worden gebruikt; het minst door granentelers.
 
Sectoronderzoek
Het doel van het onderzoek was inzicht in de houding van de AGF-sector ten opzichte van biologische oplossingen, met name biologische groeistimulatoren en gewasbeschermingsmiddelen.

Alhoewel 82% van de deelnemers van de term biostimulatoren had gehoord was er enige verwarring over, waarbij 20% van de ondervraagden antwoordde dat ze gebruikt maakten van biologische bestrijding van plagen en ziekten; wat een verkeerd begrip aangaf. Bijna de helft van de deelnemers bleek biostimulatoren te gebruiken, met redenen als ziekte-onderdrukking, verbetering van de gewaskwaliteit en verbetering van de voedingsopname.

Verhoogd gebruik
Arysta LifeScience marketingmanager Roy Robinson: "Van de respondenten zei 78% dat ze het gebruik van biostimulatoren zouden gaan verhogen, met name door de beperking van de registratie van gewasbeschermingsmiddelen."
 
Gevraagd naar de nadelen werd door respondenten geantwoord dat ze niet genoeg over biostimulatoren wisten en dat er meer ervaring mee moest worden opgedaan, volgens Robinson. "We werken nauw samen met klanten en luisteren naar wat de markt doet en nodig heeft. Volgend jaar gaan we diverse proeven doen. We willen bekijken welke biostimulatoren met welke conventionele middelen werken en hoe ze in een gecombineerd programma kunnen worden ingezet voor maximale bescherming, oogst en kwaliteit."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.