Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marokko investeert flink in tuinbouw

Voor 2018 zijn in totaal 110 nieuwe projecten voor de twaalf regio's van Marokko gepland, onder de Pijler II van het "Plan Maroc Vert" (Groen Marokko Plan-PMV). Dit werd vrijdag medegedeeld door Aziz Akhannouch, minister van Landbouw, Visserij, Plattelandsontwikkeling, Water en Bossen.

Het totale budget voor deze PMV Pillar II-projecten, die volgend jaar worden gelanceerd, bedraagt 1.653 miljoen dirham (€148 miljoen), informeerde Akhannouch in een presentatie over de begroting van zijn ministerie voor de commissie die verantwoordelijk is voor de landbouw- en productiesectoren in het Huis van Adviseurs.

Tijdens deze bijeenkomst zei de minister dat er een budget van 6,85 miljard dirham was gereserveerd voor het programma ter bestrijding van sociale en territoriale ongelijkheden in plattelandsgebieden voor het jaar 2018, erop wijzend dat 3,39 miljard dirham van dit bedrag zal worden gefinancierd door het Departement voor Plattelandsontwikkeling en het Bergachtige Gebieden Fonds (FDRZM).

Wat de landbouwsector betreft, haalde het budget van 2018 9944 miljoen dirham (9051 miljoen dirham in 2017), dit is een stijging van 10% vergeleken met een jaar eerder, aldus Akhannouch. De minister merkt op dat deze stijging voornamelijk irrigatie- en landbouwontwikkelingsprojecten omvat (+20%) en gezondheidsbeveiliging (+28%).

Als onderdeel van voedselveiligheid zal de focus liggen op inspectie en het verlenen van een keurmerk voor zaden (2,3 miljoen kwintalen) en planten (40 miljoen planten, waaronder 20 miljoen aardbeienplanten en 20 miljoen fruitbomen).

1 Marokkaanse Dirham = 0,09 euro

Publicatiedatum: