Galmijtproblematiek besproken op Belgische belichte kwekerijen

Belichte teelten wekken de interesse bij elke tomatenteler. Door het bezoeken van gelijkaardige teelten met collega's, vindt een boeiende kennisuitwisseling én discussie plaats. "Laat dit nu net het streefdoel van Lycopersicon cvba zijn", vertelt Bert Thienpondt, teeltadviseur bij adviesbureau Lycopersicon. De tweede rondgang van de telersgroep met belichting van Lycopersicon is dan ook een feit.


De bedrijven van Franky en Els Galle-Vanackere en Luc Coghe in West-Vlaanderen waren vandaag uitverkoren. Bij het eerste bedrijf vonden we Paulanca en Philovita. Na het verkrijgen van de algemene teeltinformatie, dook de groep de serre in. "Hier en daar kwamen we een spoor van zwavel tegen, wat niet onlogisch is met de actuele galmijtproblematiek", vertelt Bert Thienpondt. "Tijdens de gewasbeoordeling kwamen er al enkele discussies los, waarna er een groepsdiscussie volgde. Na de actuele onderwerpen besproken te hebben zoals het watergeven en klimaat, werd er dieper ingegaan op specifieke vragen."

Luc Coghe
Vervolgens kwamen ze na een korte autorit toe op het tweede bedrijf. "Hier troffen we o.a. Sevance en Brioso aan. Na de gewasinspectie en enkele kortstondige, al dan niet afzonderlijke discussies, kwamen de groepsonderwerpen over belichting en de galmijt aan bod."

Na de besprekingen in een aangenaam klimaat, werd er met een potje koffie geluisterd naar de uitgenodigde sprekers van schermfabrikant Ludvig Svensson. Ton Habraken gaf een uitgebreide voorstelling over de verschillende schermdoeken en hun functies.

Praktisch gebruik
Het praktisch gebruik en het verschillend effect op de productie werden besproken. Bijhorende discussies hieromtrent volgden logischerwijs snel op.

Na deze zeer informatieve namiddag, trok iedereen met extra bagage terug naar huis. Vol verlangen kijken we nu al uit naar de volgende rondgang midden december die zonder meer weeral een zeer leerrijke bijeenkomst zal worden!

Voor meer informatie:
Rudy Devreker
Lycopersicon
Teeltadviseur


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.