Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bulgarije: Subsidie aan telers moet eerder worden betaald

Subsidie zou eerder aan de AGF-sector uitbetaald moeten worden, zoals is voorgesteld door viceminister van Landbouw, Voedsel en Bosbouw Verginia Krusteva, tijdens een ontmoeting met Mariana Miltenova, voorzitter van de Nationale Unie van Tuinders in Bulgarije.

De vergadering diende volgens Krusteva vooral om het tijdschema te bespreken voor de betaling van subsidie aan de AGF-sector. Volgens de oorspronkelijke planning zouden de betalingen in april beginnen. Het nieuwe voorstel was om dit al tussen 10 en 20 maart te doen en ze uiterlijk op 30 maart af te ronden. 

Ook het moment van uitbetaling van andere subsidies werd besproken. "Het eerste deel van de regeling inzake een enkele areaalbetaling kan tegen het eind van dit jaar, vóór het nieuwe jaar, worden betaald. En agromilieubetalingen zouden in principe in april worden gedaan, maar ook deze hopen ze eerder te kunnen doen," zei Miltenova. 

Volgens haar zal er volgende week duidelijkheid zijn over het tijdstip van de vervroegde betalingen na bevestiging van minister Porozhanov.

Bron: fermer.bg
Publicatiedatum: