Eerste verticale kas in Zweden zal 5500 mensen per jaar voeden

Zweden laat opnieuw zien dat het een van de landen is die het meest betrokken zijn bij het milieu. Plantagon, een duurzaam architectuurbedrijf, en het bouwbedrijf Sweco, zijn begonnen aan de bouw van het World Food Building: de eerste verticale kas in het land.

Het piramidevormige gebouw zal 59 meter hoog zijn en ruimte bieden aan kantoren, maar een van de zijden zal uitschuifbare potten hebben die dienst kunnen doen als een kas.

"Het doel van Plantagon is de beste ontwikkelaar van slimme stedelijke voedselsystemen ter wereld te worden," volgens een vertegenwoordiger van het bedrijf, dat projecten heeft in Europa, Azië en Noord-Amerika.

De nieuwe kas, die wordt gebouwd in de stad Linkoping, op twee uur van Stockholm, zal bijna 500.000 kilo gewassen per jaar kunnen produceren. Daarmee zou je jaarlijks 5500 mensen kunnen voeden.

Naast een biogas- en een afvalverbrandingsinstallatie 
De locatie van het gebouw is niet willekeurig gekozen. Het zal worden gevestigd tussen een biogasinstallatie en een verbrandingsinstallatie, twee medestanders die in hun branche voorbeelden zijn voor duurzaamheid.

De biogasinstallatie recycleert afval van huizen en gebouwen in de regio en produceert CO2 en voedingsstoffen die door de kas zullen worden gebruikt. Ook het organische afval van het World Food Building zal naar de biogasinstallatie worden gestuurd. Het afvalverbrandingsbedrijf, dat elektriciteit uit afval produceert, zal dit ook aan de kas leveren.

Restwarmte van het gebouw zal worden opgeslagen in containers onder de kas en zal worden gebruikt om de kantoren aan de andere kant te verwarmen.

Bron: lainformacion.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven