Georgische delegatie bezoekt moderne kassen in Israël

De minister van Landbouw van Georgië, Levan Davitashvili, heeft met een delegatie een werkbezoek gebracht aan Israël. De Georgische delegatie bezocht er moderne kasbedrijven en ontmoette de directeuren van de grootste tuinbouwbedrijven van Israël.Volgens de minister van Landbouw zal er met staatssteun een grote kascoöperatie worden opgericht, een van de grootste projecten in Georgië, die als een regionaal knooppunt gebruikt zal worden voor de productie en distributie van verschillende groentegewassen en kruiden.

Davitashvili: ''Israël wordt beschouwd als een van de toonaangevende landen op het gebied van moderne kassen en de teelt van verschillende producten. Het is belangrijk voor ons dat Israël zijn ervaring deelt in het bouwen van kassen, de introductie van moderne technologieën, effectieve irrigatie en logistieke systemen." 

Onderdeel van het Georgische bezoek was een bijeenkomst met de vertegenwoordigers van het Israel Export and International Cooperation Institute (IEICI), waaraan verschillende joodse bedrijven deelnamen (OAPI, YAMKO, NETAFIM, DAGAN AGRICULTURAL AUTOMATIOM, AZROM). Door middel van presentaties konden de Georgische gasten kennis nemen van de activiteiten van deze bedrijven, waarbij ook nieuwe technologieën in de landbouw, marktdiversificatie en marketingactiviteiten uitgebreid aan obd kwamen.

De Georgische delegatie bestond naast de minister van Landbouw ook uit de viceminister van Landbouw, Yuri Nozadze; ambassadeur Paata Kalandadze; directeur van het bureau voor landbouwprojecten, Mamuka Kvaratskhelia, directeur van het wetenschappelijk centrum voor landbouwkundig onderzoek, Levan Ujmajuridze, en het hoofd voedsel en landbouw van het ministerie van Landbouw, Tengiz Kalandadze.

Minister Davitashvili had tijdens het werkbezoek ook een aparte vergadering met de minister van Landbouw en Plattelandsontwikkeling van Israël, Uri Ariel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.