Nieuw isolatiemateriaal voorkomt energieverlies door vocht in warmteopslag

Om condensatieproblemen in verticale warmteopslagtanks te voorkomen, heeft Altisol hun isolatiemateriaal met een holtesysteem verbeterd. Door een enigszins holle ruimte te creëren tussen het isolatiemateriaal, de opslagtank en de buitenbeplating ontstaat een natuurlijke luchtstroomventilatie die vochtproblemen in de isolatie vermindert.


Onlangs heeft Altisol de isolatie verzorgd van een verticale warmteopslagtank bij de Nederlandse tomatenteler Schenkeveld, die momenteel 44 hectare bouwt in Rijsenhout. Foto's van het isolatiewerk laten zien dat de ingenieurs van Altisol een slim systeem hebben bedacht om de vochtigheid in de isolatie te verminderen.


John de Vreugd, managing director van Altisol Insulation: "Door het verschil tussen de binnen- en buitentemperatuur wordt aan de buitenkant van de metalen tank condenswater gevormd, waardoor de isolatiesteenwol vaak erg nat wordt, vooral bovenop de tanks. Daarom hebben we nu een holte aangebracht tussen het isolatiemateriaal en de tank om een natuurlijke luchtstroom te creëren die het verdampte water vanuit de holte naar buiten verwijdert."


De afstandhouders bovenop de warmteopslagtanks creëren een extra ruimte van 40 mm bovenop de 200 mm isolatiewol. Een speciale klep bovenop de tank zorgt ervoor dat de luchtstroom het condenswater kan afvoeren. De Vreugd denkt dat dit nieuwe isolatieontwerp de standaard zal worden voor alle verticale warmteopslagtanks. "Droger isolatiewol resulteert in betere warmte-isolatie en minder warmteverlies."


Altisol is wereldwijd actief op het gebied van warmteopslagsystemen, verwarmingsinfrastructuur, warmtekrachtkoppeling en stookruimtes. Het bedrijf richt zich vooral op de glastuinbouw en landbouw. Vorig jaar verzorgden ze de isolatie van ongeveer 60 warmteopslagtanks over de hele wereld, van Europa tot Noord-Amerika en van Japan tot Australië.

Voor meer informatie:
Altisol
John de Vreugd


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.