Bouw Polenhotel op Agriport gaat door

Er wordt inmiddels al gebouwd aan het het nieuwe 'Polenhotel' op Agriport A7, maar nog steeds was er geen overeenstemming over de rechtmatigheid van de bouw. De rechter moest er aan te pas komen en die bepaalde deze week dat de bouw door mag gaan. De huisvesting van 360 tijdelijke arbeidskrachten komt niet meer in gevaar.

Het is een zaak waarin de gemeente Hollands Kroon en de Provincie Noord-Holland tegenover elkaar zijn komen te staan en het gaat allemaal om het nieuwe 'Polenhotel' van uitzendbureau NL-Jobs uit Maasdijk. Vorig jaar kochten ze een kavel (12.000 m2) in Agriport om hierop huisvesting voor maximaal 360 uitzendkrachten te bouwen. Die bouw is inmiddels van start gegaan. 


foto Agriport A7

De gemeente gaf toestemming voor de bouw, maar de provincie vond het pand (drie verdiepingen, 180 woonunits en uitgerust met kantoor, winkel en bijeenkomstruimte) niet passen op Agriport. De bezwaren van de provincie werden afgewezen en uiteindelijk stapte ze naar de rechter.

De rechter wees de bezwaren van de provincie af. "Niet gesteld kan worden dat iedere omgevingsvergunning waarbij huisvesting van arbeidsmigranten wordt toegestaan is een aan de provincie toevertrouwd belang", vindt de rechtbank. En anders had de provincie al eerder aan de bel moeten trekken: bij de voorbereiding van het bestemmingsplan bijvoorbeeld.

De gewenste bouwstop en het opschorten van de vergunning komen er dan ook niet en de bouw van de huisvesting kan doorgaan.Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.