Poolse champignonkweker Grzybmar

"Instabiele pond bemoeilijkt handel met VK"

De Brexit blijft de handel in de weg zitten en niet alleen voor de Britten maar ook voor landen die veel zaken doen met het Verenigd Koninkrijk, zoals Polen. "Deze maand hebben we minder orders binnengekregen maar we verwachten dat hier begin december verandering in zal komen omdat er dan doorgaans een drukke periode voor champignons aanbreekt in de aanloop naar de Kerstdagen. Over het algemeen kunnen we zeggen dat onze handelsvolumes na de Brexit gedaald zijn als gevolg van de fluctuerende wisselkoers, waardoor wij ons genoodzaakt zagen onze prijzen te verhogen. We hebben ons best gedaan om de prijzen stabiel te houden voor onze klanten maar het is een nogal een uitdaging wanneer onze retailers om een consistente prijs vragen met een instabiele munt," legt Joanna Leszko van Grzybmar uit. 

Sinds het referendum over het Britse EU-lidmaatschap in juni 2016 is het Britse pond 13% gedaald ten opzichte van de euro en ongeveer 17% ten opzichte van de Poolse zloty. "Ondanks de problemen met de wisselkoers zijn we blij dat we onze goede samenwerking met onze Britse klanten in deze onzekere tijden kunnen voortzetten," vervolgt Joanna.

De belangrijkste afzetmarkten van Grzybmar zijn het Verenigd Koninkrijk, gevolgd door Frankrijk maar Joanna laat weten dat het bedrijf ook naar Griekenland, Spanje en Aziatische landen, zoals Singapore, exporteert. 
"We kijken altijd uit naar nieuwe markten. We zijn actief op de Franse markt maar deze markt is moeilijk te doordringen omdat de Franse politiek er alles aan doet om producten van Franse bodem te steunen. We hebben ook wat proefzendingen naar Singapore gestuurd maar we hebben een logistieke oplossing nodig om deze markt verder te kunnen ontwikkelen. Vanwege de transportkosten naar deze bestemming werden de champignons veel te duur. We hebben contact gezocht met vervoerders om ons te helpen bij het vinden van oplossing voor dit probleem. We willen ook onze mogelijkheden op markten in het Midden-Oosten onderzoeken."Voor meer informatie:

Joanna Leszko
Grzybmar
Tel: +48 614433404
Fax: +48 614433403
Email: joannaleszko@grzybmar.pl
grzybmar.pl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.