Hortilife verhuist naar Deventer

Glastuinbouwtoeleverancier Hortilife BV uit Twello vestigt zich op het A1 Bedrijvenpark Deventer. Het bedrijf wil in het najaar van 2018 verhuizen naar een duurzaam pand op een kavel van circa 7.100 m2. 

"We zitten in Twello op zich prima", vertelt Adrie Daanen, directeur van Hortilife. "Er is alleen voor ons geen geschikte ruimte voor uitbreiding met nieuwbouw. Dus moeten we uitwijken. A1 Bedrijvenpark Deventer is voor ons het beste alternatief. De bereikbaarheid en ligging direct naast de A1 zijn voor ons ideaal."

Hightech thuis op A1 Bedrijvenpark Deventer
Daanen: "Innovatie en duurzaamheid zijn heel belangrijk voor ons. Dat geldt voor onze hightech producten, en de voor ons nieuw te bouwen vestiging. Ook op dat vlak voelen we ons helemaal thuis op A1 Bedrijvenpark Deventer."Afzet in Rusland, Oekraïne en Baltische Staten
Het bedrijf heeft ruim 20 jaar ervaring in Rusland, Oekraïne en de Baltische Staten. Hortilife levert kasconstructies, verwarmings- en irrigatiesystemen en allerlei materialen voor de glastuinbouw. Alle systemen worden in eigen beheer ontworpen en geëngineerd. Het bedrijf heeft 20 medewerkers en zelfstandige partnerbedrijven in Rusland, Wit-Rusland, Oekraïne, Kazachstan en de Baltische staten. 

Duurzaam en innovatief bedrijvenpark
A1 Bedrijvenpark Deventer is onderdeel van de Cleantech Regio. "Innovatie en duurzaamheid zijn onlosmakelijk verbonden met Bedrijvenpark A1", zegt wethouder Frits Rorink. "We willen één van de duurzaamste bedrijvenparken van Nederland worden. Naast aandacht voor duurzame bouw en inpassing is er veel aandacht voor water- en groenstructuur."

Innovatieve energievoorziening
Frits Rorink: "A1 Bedrijvenpark Deventer is gasloos, er zijn geen gasaansluitingen op het bedrijvenpark. Voor de energievoorziening zijn innovatieve oplossingen aanwezig en er kan onder meer gebruik worden gemaakt van 'eigen' windmolens. Een innovatief bedrijf als Hortilife is hier helemaal op zijn plek."

"Multiplier voor nieuwe banen"
Met de komst van bedrijven naar dit bedrijvenpark komt ook nieuwe werkgelegenheid naar Deventer. Wethouder Economie Jan Jaap Kolkman: "Uiteraard neemt Hortilife haar eigen medewerkers mee. Maar elke nieuw bedrijf fungeert als multiplier voor nieuwe banen. Vooral als het andere bedrijven inspireert om naar A1 Bedrijvenpark Deventer te komen."


Voor vragen kunt u contact opnemen met:
Hortilife bv
Twello, Nederland
+31854010835


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.