Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
verwacht aan vluchten : 496.600

Schiphol presenteert 'Gebruiksprognose 2018'

Het wordt steeds drukker op Schiphol. En dat is goed, voor de economie en zo, en slecht, voor mens en ijsbeer. Het is voornamelijk door deze bril, waardoor beleidsmakers, de directie zelf en Nederland als geheel naar de toekomst van de luchthaven kijken. In dat verband is het niet verwonderlijk dat het document 'Schiphol Gebruiksprognose 2018', dat gisteren gepresenteerd en door de minister van Infrastructuur en Waterstaat aan de Kamer overhandigd werd, op belangstelling kan rekenen.In de Schiphol Gebruiksprognose 2018 wordt aangegeven wat het verwachte gebruik van de luchthaven Schiphol is in het gebruiksjaar 2018. Dat gebruiksjaar loopt van 1 november 2017 tot en met 31 oktober 2018. Ook wordt in de gebruiksprognose aangegeven wat dit gebruik betekent voor de geluidbelasting van de omgeving, externe veiligheid en emissies.500.000 vliegtuigbewegingen
In gebruiksjaar 2018 worden in totaal 496.600 vliegtuigbewegingen verwacht. Dit is vergelijkbaar met het aantal vliegtuigbewegingen dat naar verwachting in gebruiksjaar 2017 is bereikt. Dit betekent dat Schiphol in het volgend gebruiksjaar geen verdere groei van het aantal vliegtuigbewegingen toestaat, waarmee het voldoet aan één van de afspraken die zijn gemaakt in het kader van het nieuw normen- en handhavingsstelsel, namelijk dat het aantal vliegtuigbewegingen tot en met 2020 niet meer mag bedragen dan 500.000 per jaar.

Feitelijk zal het aantal vliegtuigbewegingen stiekem toch over de 500.000 gaan, aangezien het 'niet-handelsverkeer, voornamelijk klein zakelijk verkeer', een 'afzonderlijk verkeerssegment' is en daartoe niet zou hoeven worden meegeteld. Dit betreft voor 2018 naar verwachting zo'n 15.000 vliegtuigbewegingen (wat voor een deel ook helikoptervluchten zijn).

Het document 'Schiphol Gebruiksprognose 2018' is hier in te zien.
Publicatiedatum: