Radicchio Rosso di Treviso IGP-oogst is officieel van start gegaan
De Tardivo uit Veneto is de kostbaarste radicchio-variƫteit en de enige die geforceerd wordt geteeld door de plant gedeeltelijk in water onder te dompelen. De percelen zijn 7,4% groter ten opzichte van vorig jaar (283 hectare). Over een gemiddelde periode is de groei groter dan 100% (in 2012 was er sprake van 134 hectare).
"Dit seizoen waren er van de gewassen Radicchio Rosso di Treviso (vroeg en laat) en Radicchio Variegato di Castelfranco in de regio's Treviso, Venetiƫ en Padua circa 500 hectare aangeplant, 22% meer dan vorig jaar. Over de middellange periode is de groei zelfs +154% ten opzichte van 2012. Het is een radicale transformatie van een sector die zich steeds meer toelegt op hoogwaardige teelt. In de afgelopen paar jaar is de productie van gecertificeerde radicchio toegenomen om de telers te beschermen tegen groenten die niet in de beschermde regio zijn geteeld en om de prijzen te waarborgen. Dit is ook gedaan met het oog op consumenten en retailers, die steeds vaker gegarandeerd authentieke groenten eisen."