Radicchio Rosso di Treviso IGP-oogst is officieel van start gegaan

Het Consorzio di Tutela del Radicchio Rosso di Treviso IGP kondigt aan dat de oogst van deze gecertificeerde groenten officieel van start is gegaan. Dit jaar was er een toename van 500 hectare (+22%) voor de drie rassen, naar BGA-specificaties. De hoeveelheid Radicchio-gewassen is snel toegenomen sinds 2012 (+ 154%). Deze oogst lijkt goed van start te gaan, want de kwaliteit is uitstekend en nu hoeft er alleen nog maar wat kou overheen te gaan.

De Tardivo uit Veneto is de kostbaarste radicchio-variëteit en de enige die geforceerd wordt geteeld door de plant gedeeltelijk in water onder te dompelen. De percelen zijn 7,4% groter ten opzichte van vorig jaar (283 hectare). Over een gemiddelde periode is de groei groter dan 100% (in 2012 was er sprake van 134 hectare).

"Dit seizoen waren er van de gewassen Radicchio Rosso di Treviso (vroeg en laat) en Radicchio Variegato di Castelfranco in de regio's Treviso, Venetië en Padua circa 500 hectare aangeplant, 22% meer dan vorig jaar. Over de middellange periode is de groei zelfs +154% ten opzichte van 2012. Het is een radicale transformatie van een sector die zich steeds meer toelegt op hoogwaardige teelt. In de afgelopen paar jaar is de productie van gecertificeerde radicchio toegenomen om de telers te beschermen tegen groenten die niet in de beschermde regio zijn geteeld en om de prijzen te waarborgen. Dit is ook gedaan met het oog op consumenten en retailers, die steeds vaker gegarandeerd authentieke groenten eisen."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.