Griekenland hoopt op economisch herstel door legalisatie medische cannabis

Investeerders in medische marihuana richten zich op Griekenland. Het warme, zonnige klimaat en de mogelijk toekomstige legalisatie zou de regering kunnen helpen om het land uit de al zeven jaar durende economische crisis te halen. 

Telers hebben aangegeven meer dan €1,5 miljard te willen investeren in projecten om kassenparken te bouwen voor de cannabisteelt, zo zegt Evangelos Apostolou, minister van Stedelijke Ontwikkeling en Voeding. Dit zou Griekenland een marktaandeel kunnen geven waarvan de waarde, volgens de regering, over 10 jaar €200 miljard zou kunnen zijn. 

Een park met 12 tot 15 kassen zou 400 banen kunnen creëren, volgens een onderzoeksteam dat een wetsvoorstel wil maken om medische cannabis te legaliseren in Griekenland.

De regering van minister Tsipras wil voor het eind van het jaar nog een wetsvoorstel indien. Als dit goed gekeurd wordt zou er volgens het onderzoeksteam genoeg tijd zijn om volgend jaar de eerste legale medische cannabis te kunnen oogsten.

Lees meer op Bloomberg (Eleni Chrepa en Antonis Galanopoulos)

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.