Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Agrofoodpretpark' geopend in Italië

Zien, ontdekken, beleven, leren, proeven, kopen, consumeren: het kan allemaal in het nieuwe agrofoodpark FICO Eataly World in Bologna, dat voor het publiek geopend werd door Oscar Farinetti, grondlegger van de succesvolle keten van conceptstores Eataly.

Maar liefst 100.000 m² gewijd aan biodiversiteit en aan de Italiaanse kunst en kunde van productie, verwerking en bereiding van Mady in Italy voedingsproducten. Aan de hand van 2.000 'cultivar' op 2 hectares grond en stallen met 200 dieren van verschillende rassen wordt het verhaal verteld van variëteiten, de pracht en de trots van de nationale landbouw en veehouderij. Centraal in het park staan de herkomst van ons voedsel, een steeds belangrijker aspect voor de consument, duurzaamheid, voedseleducatie, biodiversiteit en gezond voedsel.

In het park zijn 150 bedrijven present die het beste van de Made in Italy voedingsproducten vertegenwoordigen en hun al dan niet ambachtelijke productieproces aan de bezoeker laten zien in en rond 40 fabrieken die de gehele keten beslaan van productie tot consument: from field to fork.

Op het terrein zijn 40 eetgelegenheden, van kiosken met streetfood tot sterrenrestaurants. Ruim 9.000 m² met winkeltjes, ateliers en markten met de beste foodproducten en design, ruimtes gewijd aan sportactiviteiten, aan kinderen, aan lezen en lectuur, aan services, 6 didactische zalen, 6 grote educatieve attracties waar kinderen kunnen experimenteren om de geheimen te ontdekken van het vuur, de aarde en de zee, van dieren, van dranken en van de toekomst. Tevens zijn er moduleerbare congresruimtes met capaciteit voor 50 tot 1.000 personen, ruimtes voor theater, bioscopen, cursussen en evenementen.

Het park biedt een rijke culturele agenda met 30 events en 50 cursussen per dag, meer dan 200 conferenties per jaar, van bedrijfsmeetings tot vakbeurzen, een intern studietraject met elke 12 maanden plaats voor meer dan 100.000 studenten, 5.000 didactische momenten voor scholen en 500 stageplaatsen per jaar zowel voor jongeren als voor volwassenen die zich graag in een bepaalde materie of richting willen verdiepen.

FICO Eataly World wordt gevoed met schone en duurzame energie, geproduceerd door 43.750 zonnepanelen, goed voor 15 mln Kwh, op het met 100.000 m² grootste dak van Europa. Eigenaars van het park zijn Eataly en de retailketen Coop (Coop Alleanza 3.0 en Coop Reno). Het aantal bezoekers per jaar wordt geschat op 6 mln, waarvan 2 mln buitenlandse toeristen. De verkoop van groenten en fruit in het park zelf zal naar schatting ruim 240.000 ton bedragen. FICO Eataly World is gehuisvest op het terrein van de CAAB (Centro Agro Alimentare Bologna; the Agri-food Centre of Bologna), één van de grootste groothandelsmarkten en distributiecentrum van Italië voor groenten en fruit met magazijnen voor diepgevroren en verse goederen, logistieke platformen, kantoren en ondersteunende diensten.

Voor meer informatie:
www.eatalyworld.it/en
www.caab.it/en
Publicatiedatum: