Van de Pol kweekt sla jaarrond met Top

Tweemaal hogere slaproductie met LED

Sla groeit in de wintermaanden vele malen langzamer dan in de zomermaanden. Om dit proces te versnellen, heeft Kwekerij van de Pol uit Ridderkerk gekozen voor de totaaloplossing van Hortilux: op 9.500 m2 wordt een nieuwe groeilichtinstallatie aangelegd met 996 HORTILED Tops. Het bedrijf verwacht hiermee een tweemaal hogere slaproductie.Het familiebedrijf kweekt al meer dan 40 jaar sla. In de zomermaanden heeft sla zo'n 35dagen nodig om te groeien, maar in de winter is dit bijna drie (!) keer zo lang. Eigenaar Jan Willem van de Pol: "Je loopt dus veel productie mis tijdens de wintermaanden. Daarom lieten wij ons adviseren door Hortilux over belichtingsoplossingen om jaarrond te telen. Hieruit bleek dat de productie tweemaal hoger wordt. Dan is de keuze snel gemaakt!". Hortilux verzorgt bij Van de Pol de totale groeilichtinstallatie met HORTILED.HORTILED Top
HORTILED Top is het meest efficiënte LED-armatuur in de markt met 2,7 µmol/Joule. Business development manager Peter Hendrix over de HORTILED Top: "Sla is een gewas wat niet van warmtestraling houd, wat betekent dat het gewas efficiënter groeit wanneer het meer licht ontvangt dan warmte. Hogere groeilicht intensiteit is mogelijk met de HORTILED Top zonder dat het de productie en plant kwaliteit negatief beïnvloed, daarvoor is het ideaal voor de slateelt".

De HORTILED Top is beschikbaar in verschillende kleurenspectra en is optioneel dimbaar. Van de Pol heeft gekozen voor Rood/Blauw laag blauw spectrum met een stralingshoek van 150graden voor optimale uniformiteit.Nieuwe generatie LED-armaturen

De HORTILED Top maakt onderdeel uit van een nieuwe generatie armaturen waaronder ook de HORTILED Inter en HORTILED Multi. De HORTILED Inter is speciaal ontworpen voor tussenbelichting van hoge draad-teelten van glasgroenten. De HORTILED Inter wordt geplaatst tussen het gewas als aanvulling op uw topverlichting. De HORTILED Inter is met 2,63 µmol/J het meest efficiënte armatuur ten opzichte van vergelijkbare producten in de markt. De HORTILED Inter levert 10% meer licht per m2 in vergelijking met andere LED producten. De HORTILED Multi is speciaal ontwikkeld voor meerlaagse teelten. Een efficiency van 2,5 µmol/Joule is haalbaar. Hiermee is de HORTILED Multi 60% energiezuiniger dan TL verlichting.


Total solutions
Als innovator in groeilichtsystemen stelt Hortilux het rendement van zijn klanten centraal. Met op maat gemaakte groeilicht oplossingen creëert Hortilux de optimale balans van lichtsterkte, energieverbruik en groei van het gewas. Dit resulteert in de hoogst mogelijke opbrengst per vierkante meter.

Voor meer informatie:
Hortilux Schréder B.V.
Vlotlaan 412
2681 TV Monster
T: +31(0)174 286628
W: info@hortilux.com
www.hortilux.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.