Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
7 december 2017, Beurs van Berlage

Aankondiging eerste internationale congres 'Flows of Foods'

Op 7 december 2017 wordt in de Beurs van Berlage een eerste internationaal congres over voedsel in Amsterdam gehouden: Flows of Foods

Hoogtepunten: ondertekening van het regionale voedselmanifest, presentatie van een voedselstrategie, oprichting van een regionale food council en bijeenkomst van een zevental communities of foodpractice rond thema's zoals gezondheid, logistiek, educatie, landschap, toerisme, citizen science en circulariteit.

Flows of Food is het eerste internationale congres met het thema Food Council in Nederland. Naast de unieke kans om nieuwe inzichten en idee├źn op te doen, direct van een van de meest originele denkers op dit gebied, Wayne Roberts, is Flows of Food vooral ook het kick off event van de Food Council MRA (Metropool regio Amsterdam). De meerwaarde van de Food Council komt tot uitdrukking in de regionale grensoverschrijdende werkwijze met het voedselsysteem als centraal uitgangspunt.


beeld: GreenPort NHN

GreenPort NHN geeft samen met VU Amsterdam tijdens het congres inhoud aan het thema voeding en gezondheid. Een inspirerend en interactief programma waarin wetenschap en praktijk samen komen. Flows of Food brengt de voorlopers, doordenkers, change agents, dwarsliggers, dromers uit alle sectoren en ketens van het regionaal voedselsysteem bij elkaar. Ondernemers, overheden, onderwijs- en onderzoeksinstellingen, opiniemakers, studenten en activisten verbonden door een gemeenschappelijk passie en belang, het beter benutten van de enorme kansen en mogelijkheden die het voedselsysteem op Metropolitane schaal biedt.

Sprekers: Wayne Roberts, schrijver en voormalig directeur van de Toronto Food Policy Council, Lori Stahlbrand, de huidige directeur van de TFPC, prof. Han Wiskerke Wageningen UR, Jan-Willem van der Schans, Wageningen UR en de gedeputeerden Jaap Bond (Noord-Holland) en Jan Nico Appelman (Flevoland).

Sterspreker tijdens dit congres, onder de naam 'Flows of Food', is de Canadese schrijver en inspirator Wayne Roberts. Hij is de mede-oprichter en eerste directeur van de Toronto Food Policy Council. Roberts draagt de boodschap uit dat voedselraden mensen uit verschillende geledingen van de samenleving bij elkaar brengen. Die zetten zich samen in voor de overgang naar een duurzamer, gezonder en rechtvaardiger voedselsysteem. Dat systeem moet ook doorzichtig worden zodat we weten waar ons eten vandaan komt. Metropolen zoals Toronto, New York City, London en Milaan hebben al een voedselraad, in het Engels 'food (policy) council'. Zo'n raad zorgt voor een voedselagenda met een nadruk op duurzaam geproduceerd gezond en betaalbaar voedsel, liefst uit de regio. Dit vraagt van alle deelnemers een inspanning om platgetreden paden te verlaten en over de eigen schutting heen te kijken. Mensen met een totaal ander perspectief kunnen, mits ze voor elkaars opvattingen open staan, het onvoorstelbare voorstelbaar maken. Echt veranderen doe je nooit alleen.

Amsterdam, Beurs van Berlage, 7 december 2017, 'Flows of Food'. Vervolg op 8 december in Almere rond de lectoraatsrede dr. Sigrid Wertheim-Heck bij de Aeres Hogeschool. Voor de eerste dag betaal je een kleine fee, de tweede dag is gratis.

Aanmelden kan hier; meer informatie over Voedselnetwerk MRA vindt u via deze link.

bron: Greenport NoordHollandNoord

Publicatiedatum: