HAS Hogeschool en Proeftuin Zwaagdijk

Nieuwe ronde cursussen Telen zonder daglicht en Telen op water van start

Na de eerste ronde van afgelopen jaar, organiseren HAS Hogeschool en Proeftuin Zwaagdijk opnieuw de cursussen Telen zonder daglicht en Telen op water. De lessen zullen van start gaan in januari/februari 2018 en vinden plaats bij Proeftuin Zwaagdijk.

Telen zonder daglicht
Gecontroleerd en geprogrammeerd planten telen biedt nieuwe mogelijkheden voor vermeerdering, opkweek van nieuwe planten en productie van consumentenproducten als bladgewassen, kruiden en cressen. Wellicht belangrijker nog is wat je kunt leren over plantenteelt van onderzoek zonder de verstorende invloed van daglicht en -lengte. Laat je inspireren door deze nieuwe aanpak voor productie van planten en de marktkansen die dit met zich meebrengt. De inzichten uit deze cursus zijn ook direct te vertalen naar de huidige tuinbouw en vollegrondsteelten.

Telen op water
In de hightech tuinbouw doen zich allerlei innovaties voor in de ontwikkeling van teeltsystemen. De afzetmarkt voor groenten en bloemen vraagt om teeltmethoden die meer duurzaam zijn. Zowel de HAS als Proeftuin Zwaagdijk doen al jarenlang onderzoek naar gesloten teelten zonder daglicht en telen op water. Tientallen telers in Nederland telen inmiddels in LED-cellen en/of op water. Wereldwijd zet de trend van Vertical Farming en Urban Farming zich daarnaast door. Handel, veredeling en toeleveranciers committeren zich aan deze nieuwe teeltmethode. Om telen zonder daglicht tot een succes te maken is naast de kennis over Led-recepten ook de kennis van Plantenfysiologie en Waterhuishouding in deze teeltsystemen cruciaal.
Inschrijven

De cursus Telen zonder daglicht start 11 januari 2018 en Telen op water voor hightech tuinbouw 8 februari 2018.

Meer informatie?

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.