Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"India: “Wilde tomaten kunnen helpen bij ziekteresistentie van commerciële variëteiten"

Van soep tot salades dienen tomaten als een belangrijk ingrediënt in Indiaas eten. Ze zijn voedzaam, boordevol antioxidanten en vitamines. Maar het is een uitdaging voor telers om tomaten vrij te houden van de Alternaria solani schimmel.

Nu heeft een groep Indiase wetenschappers een manier gevonden om tomaten te ontwikkelen die bestand zijn tegen deze veelvoorkomende ziekte. Ze hebben biochemische en moleculaire mechanismen in wilde tomaten geïdentificeerd die ze resistent maken tegen de schimmel. Deze kennis kan worden gebruikt om de commerciële variëteiten te verbeteren en tomatencultivars te ontwikkelen die in de toekomst dezelfde resistentie hebben.

De studie werd onlangs gepubliceerd in het tijdschrift Plant Molecular Biology door wetenschappers van het National Chemical Laboratory, Savitribai Phule Pune University en de Weizmann Institute of Science in Israel.

Lees meer op The Hindu Business Line (Vaishali Lavekar)
Publicatiedatum: