Yara breidt potasmijn in Ethiopië uit

Yara heeft een mijnbouwovereenkomst met de Ethiopische regering getekend waardoor een toekomstige uitbreiding van de Yara Dallol potasmijn mogelijk wordt. 

De overeenkomst is op 7 november tijdens een ceremonie in Addis Abeba getekend door de Ethiopische minister van het ministerie van Mijnen, Petroleum en Aardgas, H.E. Ato Motuma Mekasa, en de directeur van Yara International, Svein Tore Holsether.

"We zijn blij dat we deze mijlpaal in het Dallol mijnproject hebben bereikt. Een mijn in Afar zou bijdragen aan de lokale en internationale economische ontwikkeling. We erkennen en waarderen de steun van de Ethiopische overheid bij het project, zowel door de nodige infrastructuur te creëren en door de mijnovereenkomst mogelijk te maken," vertelt Svein Tore Holsether.Yara Dallol is een mijnproject dat gelegen is in de Afar regio in het noorden van Ethiopië. Tijdens studies die de laatste jaren zijn uitgevoerd bleken er significante hoeveelheden natuurlijke bronnen die gebruikt worden voor de productie van kaliumsulfaat aanwezig te zijn in het gebied. Kaliumsulfaat is een premium meststof dat vooral gebruikt wordt voor de teelt van groenten, fruit en koffieplanten. 

De geplande Yara Dallol mijn zal een productiecapaciteit van ongeveer 600.000 ton kaliumsulfaat per jaar krijgen. Dit staat gelijk aan ongeveer 10% van de wereldwijde markt. Overigens zal de mijnproductie besloten zijn, dit betekent dat er geen open groeve is. 

Yara Dallol is voor 51,8% eigendom van Yara International. De andere eigenaren zijn Liberty Metals en Mining Holdings (25%) en XLR Capital (23,2 %). Het laatste investeringsbesluit wordt tegen het eind van 2018 verwacht. Het totale kapitaal dat in het project zal worden gestoken moet nog worden bepaald, maar door de uitgaven te optimaliseren, zal dit minder zijn dan de eerder geschatte €634 miljoen.

Voor meer informatie:
Yara


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.