"In tomaat alle aandacht naar witte vlieg en Tuta absoluta"

"Momenteel komen we de meeste plaaginsecten al weer tegen op bedrijven waar het nieuwe gewas weer staat geplant. Gelukkig vinden we nog niet overal alle plagen, maar Tuta absoluta en de kas- en de tabakswittevlieg zeker wel," zo meldt Arno Moerman, consultant groenten bij Koppert Biological Systems.

"Daarom moet elke teler goed op deze plagen blijven scouten (met Deltatraps en Horiver vangplaten), de resultaten noteren en zijn medewerkers vragen alert te zijn. Wie niet adequaat op deze plagen reageert, krijgt het waarschijnlijk zeer moeilijk.

"Als het gaat om witte vlieg is het zaak wekelijks de vangplaten te tellen, voldoende vangplaten op te hangen en zo nodig ook met Rollertraps te werken. Wat Tuta absoluta betreft: hang Deltavallen op, tel deze wekelijks, noteer de resultaten en zorg voor een afgestemd bestrijdingsplan. Voor zowel witte vlieg als Tuta absoluta geldt dat een goed begin zeker het halve werk is!

"In het nieuwe seizoen zal Macrolophus pygmaeus (Mirical) nog meer dan voorheen leidend zijn in het beheersen van al deze plagen. Zorg dus dat er voldoende exemplaren zijn. Het aantal per vierkante meter zal zeker hoger liggen dan in voorgaande jaren. Creëer daarbij de allerbeste omstandigheden voor Macrolophus, zodat de roofwants snel een sterke populatie kan opbouwen. Macrolophus is in het nieuwe seizoen de sleutel naar succes."

Voor meer informatie:
Koppert Biological Systems
Veilingweg 14
2651 BE Berkel en Rodenrijs
Tel: 010-5140444
Fax: 010-5115203
www.koppert.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.