Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Succesvolle teelt met nieuwe rucolarassen

Deze herfst is het volgende teeltseizoen voor rucola en Tozer Seeds America (Tozer) is een koploper als het gaat om de ontwikkeling en het veredelen van nieuwe rucolarassen. Onlangs introduceerde Tozer vier nieuwe rucolalijnen: Ares, Athena, Apollo en Aphrodite.

Ares, Athena, Apollo en Aphrodite leveren allemaal sterke resultaten en groeikracht die vergelijkbaar is met die van de standaardrassen. Ze hebben een betere meeldauwresistentie en een steviger blad, waarvan is gebleken dat het de houdbaarheid verlengt. Met deze rassen is ook langzame teelt mogelijk, wat voor een betere bladstructuur zorgt waardoor deze rucolarassen een ideale keuze zijn voor het hoofd- en herfstseizoen.

Tozer's grote selectie rucola heeft grote voordelen voor telers en retailers. Door de groeikracht en het langzame doorschieten zijn Tozer's rassen gemakkelijker te telen. Voor retailers zijn de verbeterde smaak en interessantere bladvorm en kleur aantrekkelijk.

Kraig Kuykendall, salesmanager van Tozer: "De vier nieuwe lijnen die we introduceren zijn op meeldauwresistentie veredeld, wat zich voor onze telers in grotere oogsten zou moeten vertalen."

Tozer's rucolaveredelingsprogramma begon eind jaren negentig. Sinds de introductie van Voyager in 2004, het eerste rucolaras ter wereld dat benoemd werd, blijft Tozer rucolasoorten lanceren met verbeterde agronomische kenmerken voor telers en consumenten.

Bezoek voor meer informatie www.tozerseeds.com.

Conctactgegevens:
Julia Ziegler
Tel: (320) 808-4558
Publicatiedatum: