Amerikaanse kooltelers hebben de markt voor zichzelf

Het importseizoen van kool gaat in december van start, maar ondertussen is er een sterk aanbod van binnenlandse kool.

"Het aanbod van kool is momenteel goed. We oogsten nu in Carolina en Delaware en we beginnen volgende week in Georgia," zegt Calvert Cullen, van het in Virginia gevestigde Northampton Growers Produce Sales, dat vooral kool teelt voor de retail en daarnaast op bescheidener schaal een grotere koolsoort voor de horeca produceert. "De voorraden zijn ongeveer hetzelfde als vorig jaar."Amerikaanse leveranciers hebben momenteel de markt voor zichzelf. Cullen: "Gelukkig hoeven we nu niet tegen importkool te vechten. Er is wat opgeslagen kool in Canada, maar wij telen alleen verse kool. Dus, tenzij je een verwerker bent, is Canadese kool heel wat anders. We zullen pas echt druk voelen als Mexico begint."

Mexicaanse concurrentie
Vorig jaar had de VS het zwaar met de concurrentie tegen de importkool uit Mexico. "Vanaf eind december moeten we de hele tijd tegen ze vechten en sturen ze de kool voor niets de grens over." Ondertussen is de vraag naar kool stabiel gebleven en zal waarschijnlijk snel toenemen. "Naarmate het seizoen vordert, vooral met bepaalde feestdagen zoals Thanksgiving, kerst en nieuwjaar, zullen we de vraag zien oplopen," zegt Cullen.

Evenwichtige prijzen
Dit betekent dat de prijzen, die vergelijkbaar zijn met de prijzen van 2016, stabiel zijn. Cullen beschrijft ze als gematigd sinds het eind van het vorige Mexicaanse koolseizoen.

De komende weken verwacht hij een toename van de vraag op weg naar de feestdagen, maar ook van het aanbod, door de sectorbrede oogst in Georgia. "Afhankelijk van hoeveel aanbod er uit Georgia komt, zullen de prijzen soms iets stijgen omdat er niet genoeg vraag is of gelijk blijven, zoals nu, als iedereen sterk produceert."

Voor meer informatie:
Calvert Cullen
Northampton Growers
Tel: +1 (561) 364-8260
calvert@northamptongrowers.com
www.northamptongrowers.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.