Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Yara International ASA neemt plantenvoedingssysteem over

Het Noorse chemiebedrijf Yara International ASA heeft het Amerikaanse Agronomic Technology Corp (ATC) overgenomen. Dit bedrijf werkt met het programma Adapt-N, dat Amerikaanse telers helpt om hun bedrijf duurzamer en winstgevender te maken. 

De overname maakt deel uit van Yara's strategie om meer te investeren in digitale landbouw. Met programma's als Adapt-N en N-Insight kunnen telers het gebruik van meststoffen per veld instellen en optimaliseren.

Door de ontwikkeling van de gewassen, weersomstandigheden en gegevens over de landbouwgrond met elkaar te combineren, kunnen de programma's van ATC online simuleren wat de gevolgen van bepaalde keuzes zullen zijn. Denk hierbij aan het maximaliseren van de oogst, de gevolgen voor de kostenefficiƫntie en het verbeteren van de duurzaamheid.
Terje Knutsen is vicepresident bij de plantenvoedingsafdeling van Yara. Over ATC zegt hij het volgende: "In onze strategie stellen wij de teler centraal. De programma's van ATC sluiten hierbij aan. Ook helpen de programma's ons bij onze missie om de wereld op een verantwoordelijke manier te voeden en de planeet te beschermen." 

Het team achter ATC is zeer divers en bestaat uit landbouwkundigen, modelbouwers, softwareontwikkelaars en ondernemers. Het bedrijf is gevestigd in zowel New York als Sillicon Valley en heeft een goede marktpositie op het gebied van mais.
 
Steve Sibulkon, CEO van ATC, over de overname: "We zijn blij met de digitale oplossingen die Yara biedt. Ook zijn we blij met de toewijding van Yara om telers te helpen met hun financiƫn en het voeren van een duurzame bedrijfsvoering."

Voor meer informatie:
Yara

Publicatiedatum: